Dilluns, 17 de maig de 2021 - Edició 1025
La República

Denuncien interferències de l’unionisme contra els sindicats de Mossos “obertament independentistes” de cara a les eleccions sindicals

El coordinador de ‘Mossos per la República’, Albert Donaire, ha denunciat interferències de l’unionisme contra els sindicats policials “obertament independentistes” de cara a les eleccions sindicals per triar els representants dels […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 22/02/2019
Cartells de sindicats independenistes dels Mossos d'Esquadra

El coordinador de ‘Mossos per la República’, Albert Donaire, ha denunciat interferències de l’unionisme contra els sindicats policials “obertament independentistes” de cara a les eleccions sindicals per triar els representants dels membres del cos al Consell de la Policia-Mossos d’Esquadra. El procés electoral va iniciar-se el 20 de gener i la votació serà el proper 11 de març.


“Ara estan en campanya electoral i, als espais interns de les comissaries, estan enganxant cartells.  Doncs s’estan trobant que, en algunes comissaries, arrenquen aquests cartells i els llencen a les escombraries. Algú que simpatitza amb ells els pot tornar a enganxar, però hi ha aquesta batalla. En canvi, els sindicats unionistes no tenen cap problema”, ha explicat Donaire a La República, assegurant que no forma part ni de SEGCAT (sorgit fa aproximadament un any) ni del SAME. Ambdós sindicats s’han declarat “obertament independentistes” i han mostrat la seva solidaritat amb el Conseller d’Interior del Govern legítim, Joaquim Forn, i el Major Josep Lluís Trapero, processats per la causa de l’1-O. “A alguns mossos feixistes no els agrada que hi hagi un sindicat obertament independentista que es presenti a aquestes eleccions”, ha etzibat Donaire.

SEGCAT “neix de la necessitat i del que no han fet els altres sindicats”

El Secretari General de SEGCAT, Miquel Rovira, ha parlat amb La República per remarcar que, tot i que els casos en que s’arrenquen els cartells de les comissaries són “puntuals”, el fet que això passi dins les mateixes instal·lacions policials demostra “un baix nivell democràtic”.

Després de reivindicar la seva “manera diferent de fer sindicalisme”, Rovira ha lamentat els fets -a més- pel fet que la competència contra els grans sindicats (que tenen “muscle” per fer altre tipus de campanyes) no sigui neta. Amb tot, assegura que “ens preocupa poc que ens puguin invisibilitzar”: compten amb altres tipus de xarxes internes i les xarxes socials, on ja han començat a “identificar” trolls d’altres sindicats. “Però això també és anecdòtic”, diu Rovira, que ha percebut en els sindicats unionistes cert “nerviosisme” pel que fa a la seva candidatura a les eleccions. I és que -explica- el SEGCAT sorgeix lligat al moment històric que estem vivint (dels atemptats del 17-A fins ara) i és fruit del que està passant al nostre voltant. “Neix de la necessitat i del que no han fet els altres sindicats”, conclou.