Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Denuncien Borrell per un presumpte cas de corrupció

Podemos creu que el futur cap de la diplomàcia europea i altres dirigents espanyols han beneficiat el sector privat en una operació urbanística de grans dimensions a Madrid

Redacció 01/08/2019
Josep Borrell, ministre espanyol d'Exteriors en funcions / PSOE

Podemos i Izquierda Unida han presentat una demanda davant la Fiscalia Anticorrupció contra Josep Borrell, José Luis Ábalos i una àmplia llista de dirigents del PSOE i el PP per un cas de presumpta corrupció relacionat amb una operació urbanística a Madrid. El pla Chamartín es va iniciar l’any 1997 amb un pressupost de 233.000 milions de pessetes de l’època amb la voluntat d’ampliar el passeig de la Castellana i urbanitzar més de 300 hectàrees.

Les obres s’articularien al voltant d’un consorci format per l’Ajuntament de Madrid, la Comunitat de Madrid, el ministeri de Foment i el BBVA. Els denunciants justifiquen la llarga llista de polítics implicats, perquè tots ells, segons el seu criteri van ocupar càrrecs de responsabilitat directa amb els fets i a la vegada amb les seves decisions han beneficiat el sector privat. En els darrers dies, el ple del consistori de la capital espanyola ha dut a terme l’aprovació provisional del pla urbanístic, d’aquí que Podemos i Izquierda Unida hagin decidit presentar la querella.