Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Demòcrates per Andorra promet una nova llei del català

|

- Publicitat -

La formació de l’actual Cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, ha explicat en plena campanya electoral per les eleccions del 2 d’abril que vol impulsar una nova llei del català que superi l’actual, en vigor des dels anys noranta. Així ho va explicar Xavier Espot en un acte davant del ministeri de Cultura, a Encamp.

Publicitat

Espot va reivindicar la seva obra de govern en aquesta matèria: “En els darrers quatre anys hem fet esforços en les diferents campanyes de foment i els cursos gratuïts de català, però sabem que la llengua no és només una qüestió purament vehicular sinó que és una eina de cohesió i és bàsica per a la identitat del nostre poble; és per això que ha arribat el moment de fer una nova llei que vagi més enllà de l’actual marc legislatiu”. Així doncs, Espot va manifestar que cal “fer una reflexió profunda i veure de quina manera es vincula el coneixement de la llengua en relació amb els permisos de residència i treball” i va reivindicar “tenir una aproximació molt més intensa i fomentadora a l’ús del català i ja no només com a llengua oficial sinó com a llengua pròpia, i per això pensem que és el moment de fer un pas més”.

Les declaracions d’Espot arriben després que el passat més de desembre es fes públic que acreditant el nivell B2 de català s’obtindria un permís de residència amb una vigència superior però també després de les dures crítiques del Partit Socialdemòcrata per no exigir als professionals que estan exercint actualment al país un nivell mínim de català.

 

Et pot interessar  Puigdemont, sobre la defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants: "Ens cal litigar sempre"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió