Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Cuixart: “Ni la presó ni l’exili poden condicionar els passos a seguir”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reivindicat la desobediència civil com “un dels instruments més potents per millorar la societat”. En una entrevista des de la presó de Lledoners […]

Redacció
Redacció 02/02/2019
Fotografia d'arxiu de Jordi Cuixart / Europa Press

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reivindicat la desobediència civil com “un dels instruments més potents per millorar la societat”. En una entrevista des de la presó de Lledoners pel programa ‘Preguntes freqüents’, Cuixart ha assegurat que “ni la presó ni l’exili poden condicionar, ni abans ni ara ni en un futur, els passos a seguir”. A més, ha afirmat que la seva sortida de presó “no depèn de cap sentència”, sinó de “la resolució del conflicte polític”. En aquesta línia, Cuixart ha defensat que “mentre l’Estat no doni resposta a aquest 80% de la societat catalana que vol resoldre el conflicte votant”, estaran obligats a seguir exercint la desobediència civil “tants cops com calgui”.

En relació al judici de l’1-O, Cuixart ha insistit que la seva línia de defensa estarà basada en “acusar” l’Estat de vulnerar els seus drets fonamentals. Alhora, també ha subratllat que el que va fer amb el Jordi Sánchez el 20 de setembre de 2017 “hauria de merèixer un reconeixement de l’Estat”. “Ningú no desconvoca mai una manifestació”, ha reblat.

En referència a les discrepàncies dins del bloc independentista, Cuixart ha advocat per una major “generositat, empatia i sentit d’estat”, tot afegint que “el que no pot ser és que la paraula ‘unitat’ la rebreguem i ens la tirem pel cap els uns als altres”. En aquest sentit, ha emfatitzat que l’1-O va ser possible “perquè tothom va deixar les dinàmiques partidistes de banda”.

Parlant també dels fets d’octubre, Cuixart ha destacat que “si l’1-O va funcionar és perquè la gent va creure en els dirigents polítics, que van desobeir el Tribunal Constitucional i en van assumir les conseqüències”. “Tot el que diguin els polítics que faran, ho han de fer”, ha conclòs el president d’Òmnium.