Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La crisi de Cs obliga la cúpula d’Alacant a tancar la seu i reunir-se en un McDonald’s

La imatge ha causat molta sorpresa, i molts usuaris ràpidament s’han llançat a comentar-la i mofar-se’n

Redacció 30/11/2022
Foto: Twitter

Pocs anys enrere, Cs va viure la seva època gloriosa, amb un ascens lent però sostingut que el 2015 va fer implosió. Les seves campanyes a força de missatges demagogs, difondre mentides i fustigar l’independentisme els van funcionar fins a l’arribada de l’extrema dreta de Vox. Amb aquest nou personatge, Cs va començar a perdre força, perquè si bé eren radicals, no tenien prou capacitat per retenir el vot ultradretà, que va anar cap a la formació verda. Ara, les enquestes no pronostiquen bons resultats per a Cs, que cada dia que passa està més aprop d’extingir-se.

Una clara demostració d’aquest fet, tret de les crisis internes que el partit ha patit a ciutats emblemàtiques per ells com ara Barcelona, és la situació de la cúpula de Cs a Alacant. El grup ha hagut de tancar la seu de la ciutat, on va obtenir un dels seus millors resultats, juntament amb Madrid, i ha traslladat les reunions a un McDonalds. 

Una foto publicada a Twitter mostra els integrants del grup de Cs a Alacant asseguts en rotllana al voltant de taules metàl·liques, amb la inconfusible “M” de fons. La imatge ha causat molta sorpresa, i molts usuaris ràpidament s’han llançat a comentar-la i mofar-se’n. “He anat a quedades millors”, “poesia”, “això no ho hem vist venir”, o simplement emoticones de riure, han estat alguns dels comentaris.