Dimecres, 27 de maig de 2020 - Edició 671
La República

Contes d’en Jan Bosch 252 Qui paga? 4

Qui paga? 4 (experiment per practicar el recurs de l’enumeració) Quarta part   Per fi, com no havia de  ser d’altra manera, es compra el vestit blau clar i se’n va […]

Joan Guerola
Joan Guerola 19/01/2020

Qui paga? 4

(experiment per practicar el recurs de l’enumeració)

Quarta part  

Per fi, com no havia de  ser d’altra manera, es compra el vestit blau clar i se’n va contenta. No obstant això, veu pel carrer a una veïna amb un vestit que li agrada més. Torna a la botiga on el va comprar amb el propòsit desgavellat que l’hi canviïn per un igual al de la veïna. Discuteix amb la dependenta que argumenta que no l’hi pot canviar, ja que són rebaixes. Munta un merder de cal Déu,  i et puc ben assegurar sense que li fes res l’escàndol. Quan, atès que no podia aconseguir els seus objectius, decideix comprar-se l’altre vestit, el que li agrada més. Per tant, torna a casa amb els dos vestits i molta satisfacció. Un cop a casa i havent-li passat el plaer de l’adquisició, els penja en un penjador d’un dels armaris i ben bé se n’oblida. Gaudeix del que ha comprat però no gaire perquè potser és quelcom fugaç. Això sí, acumula coses i més coses pràcticament sense fer-les servir.

Mentre dormo tinc malsons en els quals acostumen a sortir personatges com codis de barres, xiulets, tiquets. Targeta? No, efectiu. Una cartera que obre la boca, sí la cartera i els dits que hi remenen buscant euros. Bosses amb noms comercials, bosses carregades, bosses i papers de compres que van fent munts per llençar als contenidors de plàstics i de paper.

Rosa modera’t i no em demanes tants diners. Prou, Rosa, comporta’t i no gastes. No m’empipis cada dia amb discussions. Si us plau, no gastis i no m’angoixis, Rosa, no vulguis fer-me treballar més, no dona, no!

Continuarà

 

Joan Guerola

Relacionats