Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Contes d’en Jan Bosch 249 Qui paga? 1

Qui paga? 1 (experiment per practicar el recurs de l’enumeració) Primera part   Quina bestiesa! La seva dona va comprar a Amazon un taulell de cuina i un rentavaixella tot i […]

Joan Guerola
Joan Guerola 06/12/2019

Qui paga? 1

(experiment per practicar el recurs de l’enumeració)

Primera part  

Quina bestiesa! La seva dona va comprar a Amazon un taulell de cuina i un rentavaixella tot i que els que tenia encara funcionaven bé. Va dir que els nous eren millors i gastaven menys llum. Més moderns també. I que alguna vegada calia canviar-los, això està clar no? En realitat, és una addicta a les compres, per tant ell va de cap. Sí, va de mal borràs. D’on haurà tret el vici? Ah, cada dia li augmenta més, i la molt bèstia ha comprat sense mirar vora durant aquest mes. Ell ha anat apuntant en un paper de l’oficina i les compres l’espanten:

Ara ha estat les dues màquines de la cuina. Abans es va comprar tres parells de sabates. Dos vestits i una faldilla que va comprar d’una revista i li van portar una furgoneta d’enviaments ràpids que va arribar amb els paquets. Quatre dessuadores. Dos testos: una azalea i una alegria.

Per descomptat que sap que dos testos amb flors no arruïnen a ningú, el mal és que al balcó de casa sembla un jardí de flors amuntegades, per descomptat cal tenir present la quantitat d’aigua que es necessita per regar: bo, la veritat és que les rega quan se’n recorda. Sovint se li moren. Tampoc li preocupa molt.

Munts de llaunes de cervesa i coca cola. És clar que cal beure, però es pot beure aigua de l’aixeta, no? Vaja una que m’ha tocat, es lamenta ell. També un vano, uns voladors i altres llaminadures en la fira.

Continuarà

Joan Guerola