Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Comunicat de Guilleries sobre el processament dels seus companys escortes de Puigdemont

|

- Publicitat -

Fem difusió del COMUNICAT número 107 DE LES GUILLERIES

Publicitat

El jutge de l’AN Manuel García Castellón, a petició de la Fiscalia espanyola, ha processat per un delicte d’encobriment als companys, Carles i Xavier, que viatjaven amb el president legítim Carles Puigdemont quan aquest fou detingut a Alemanya.

Aquesta decisió vulnera l’art. 451 del CP espanyol perquè el delicte de sedició no s’hi contempla i els companys tampoc exercien en aquell moment funcions públiques, com també l’art. 23 de la LOPJ perquè no s’ha acreditat que el fet perseguit sigui punible a Alemanya i perquè el procés no es va iniciar amb la preceptiva querella.

En canvi, cap organisme estatal està investigant les il·legalitats comeses pels agents de la policia espanyola que van intervenir fora de la seva jurisdicció i en un país estranger, sense coneixement i autorització de les seves autoritats.

Tot el suport i la solidaritat amb els companys encausats en un procés judicial que de ben segur suposarà que un altre pseudojutge “patriòtic” acabi sent promocionat al més alt rang de la magistratura espanyola.

Estem davant d’un exemple més de la persistència de la via repressiva i, per tant, no considerem que es donin les condicions perquè el Govern del nostre país hagi de negociar res amb un govern espanyol que, per altra banda, ja ha dit que l’autodeterminació i l’amnistia no s’hi tractaran i que no busca altra cosa que perpetuar el domini i l’explotació de la nostra nació.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Et pot interessar  Puigdemont i Comín inauguraran l'exposició sobre les contribucions de Catalunya al progrés d’Europa

Les Guilleries, 14 de febrer de 2020

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió