Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Compromís promet universalitzar el servei gratuït de menjador escolar

Baldoví ha destacat que amb la universalització del servei gratuït de menjador escolar, les famílies valencianes s’estalviarien 750 euros a l’any per infant

|

- Publicitat -

Compromís promet impulsar la gratuïtat del servei de menjador escolar, primerament en tota l’etapa d’infantil i primària, “per garantir que tots els xiquets i xiquetes puguen accedir a un dinar saludable i equilibrat durant la seua jornada escolar”. Així ho ha explicat Joan Baldoví, candidat a la presidència de la Generalitat, durant la reunió mantinguda amb Catalina Perazzo, directora de Polítiques d’Infància de Save the Children Espanya, i Rodrigo Hernández, director territorial de Save the Children al País Valencià.

Publicitat

Baldoví ha destacat que amb la universalització del servei gratuït de menjador escolar, les famílies valencianes s’estalviarien 750 euros a l’any per infant, que sumat als més de 300 euros que ja s’estalvien amb el programa xarxa llibres, així com la gratuïtat de moltes de les extraescolars oferides pels centres educatius, cada família valenciana estalviarà més de 1.100 euros a l’any. Una xifra que encara és molt superior, diuen, en l’etapa d’infantil amb la gratuïtat de l’educació de 2-3 anys que ha permès a les famílies valencianes un estalvi de més de 2.800 d’euros

Expliquen que la universalització del menjador escolar suposaria una inversió per part de la Generalitat de 100 milions d’euros anuals, que se sumarien als 74 milions que la conselleria d’Educació ja destina a aquest servei. “Des de Compromís continuarem enfortint totes les polítiques d’inversió pública en matèria educativa i d’infància, per garantir la igualtat d’oportunitats a tots els xiquets I xiquetes” ha assegurat Baldoví.

A més, asseguren que la mesura permetria alliberar recursos econòmics dels ajuntaments que ara es dediquen a complementar les beques de menjador, i que es podrien destinar a altres àrees com la promoció de l’esport base, l’oci educatiu o l’aprenentatge d’idiomes. Per tant, aquesta inversió educativa no només suposaria una millora del benestar dels alumnes i les famílies, sinó que, des del punt de vista de Compromís, també contribuiria a la promoció d’altres activitats extraescolars.

Et pot interessar  València es prepara per celebrar el Corpus
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió