Dimecres, 8 d'Abril de 2020 - Edició 622
La República

Comença amb mal peu la reunió de Torrent, Colau i entitats contraries a la protestes contra la sentència

Colau no s’ha presentat aquest matí a la trobada del president amb els alcaldes de les quatres capitals catalanes i si a la trobada del president del Parlament Algunes de […]

Redacció
Redacció 19/10/2019

Colau no s’ha presentat aquest matí a la trobada del president amb els alcaldes de les quatres capitals catalanes i si a la trobada del president del Parlament

Algunes de les entitats que participen de la iniciativa de l’alcaldessa Ada Colau i el president del Parlament Roger Torrent que busca “desescalar” la situació actual i promoure una solució política al conflicte pensaven que el president Quim Torra i el Govern participaria de la iniciativa, segons ha pogut saber l’ACN de diverses fonts, inclòs un agent econòmic. De fet, se’ls havia informat que el Govern participaria a la iniciativa transversal i s’han sorprès i han trobat estrany que finalment no hi fos. De fet, ningú de l’executiu ha participat a la trobada.

Fonts de Palau han assegurat a l’ACN que el president del Parlament, Roger Torrent, no ha trucat al president Torra per convidar-lo a la reunió. En canvi, des l’entorn del republicà asseguren que l’executiu s’ha excusat de la reunió per motius d’agenda.

El vicepresident Pere Aragonès, expliquen des del seu entorn, no ha anat a la trobada perquè “no té el do de la ubiqüitat” i tenia executiva del partit a la mateixa hora.

Cap membre del Govern ha format part de la reunió per crear aquest espai, que inclou CCOO, UGT, Foment, PIMEC o el Cercle d’Economia, entre d’altres.

Altres fonts consultades dels agents participants a la reunió indiquen que han rebut una invitació directa del president del Parlament, Roger Torrent, per anar a la cita, on també hi havia l’alcaldessa Ada Colau.

Per la seva banda, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha criticat que no s’hagi convidat a l’ANC. “He conegut per la premsa la proposta del president del Parlament per intentar respondre a la situació política. Lament profundament que hagi acceptat el veto a l’assemblea del que suposadament ha de ser un espai de treball transversal. Ens cal unitat i no iniciatives sectàries”, ha dit en una piulada.

El president de la Cambra de Comerç Joan Canadell s’ha desmarcat de la iniciativa en una piulada

 

Relacionats