Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Colau disposada a votar amb Cs per lliurar la Diputació de Barcelona al PSC

Cal completar la jugada de l’Ajuntament de Barcelona votant com a presidenta de l’ens supramunicipal a Núria Marín, alcaldessa socialista de l’Hospitalet de Llobregat

Joan Puig
Joan Puig 19/06/2019
Ada Colau, en una imatge d'arxiu / Barcelona en Comú

La traïció d’Ada Colau va començar aquest dissabte acceptant els vots de la xenofòbia de Manuel Valls però el drama vindrà en uns dies, el dia de l’elecció del president de la Diputació de Barcelona. Dissabte Colau va fer un trio inconfessable amb Collboni i Valls, el que no sap la militància de els Comuns és la part no feta pública de l’acord, cal completar la jugada votant com a presidenta de la Diputació de Barcelona a Núria Marín, alcaldessa socialista de l’Hospitalet de Llobregat.

I això només es possible votant junts, PSC, Cs i Comuns, una situació molt pitjor i greu que l’acord de dissabte, la fotografia pot ser demolidora per la credibilitat d’Ada Colau, que recordem va plorar aquesta setmana quan li recordaven les queixes de la ciutadania per l acord amb Valls.

Trencar els compromisos amb el PSC és la millor solució per Ada Colau

Vist que Corbacho ha trencat amb Valls i això representa perdre la majoria que va obtenir en el plenari, els Comuns tenen l’oportunitat de rectificar l’error i recuperar els ponts amb els del om el 80. Només tenen que abstenir-se a la votació per elegir president de la DIBA i ERC aconseguiria la presidència amb un acord amb JuntsxCat, lògicament aquesta decisió faria que l’oposició dels republicans a l’Ajuntament tingués un altre aire.

La sentència serà un greu problema per la continuïtat dels acords amb el PSC, permetre que ERC presideixi la DIBA, ofereix una sortida al problema

La sentència contra els presos polítics serà molt dura, i una sentència dura farà molt difícil mantenir els acords de els Comuns amb el PSC. Si a la DIBA, ERC la presideix per l’abstenció de els Comuns, deixa oberta una porta de sortida al trencament de l’acord amb Collboni a l’Ajuntament i recupera un acord amb ERC i Junts a la capital catalana que alleugeria la situació de crispació que existeix i s’agreujarà a dins de els Comuns.