Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Colau demana als taxistes que no col·lapsin una ciutat que “els dona de menjar”

Ada Colau s’ha eximit de qualsevol responsabilitat institucional amb la vaga taxista. Entrevistada a Els Matins de TV3, l’alcaldessa de Barcelona ha deixat ben clar que “no és competència nostra […]

Joan Solé
Joan Solé 22/01/2019

Ada Colau s’ha eximit de qualsevol responsabilitat institucional amb la vaga taxista. Entrevistada a Els Matins de TV3, l’alcaldessa de Barcelona ha deixat ben clar que “no és competència nostra l’ordre públic, demano sentit comú i diàleg”.

L’alcaldessa, qui també ha recordat que els serveis mínims els regula la Generalitat, ha justificat el seu posicionament amb el primer reglament que va impulsar l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que fou paralitzat per la justícia, ja que “no tenim competència”: “Nosaltres hem estat pioners en dir “compte amb què hi ha la llei de la selva”, vam alertar del caos de les llicències i l’especulació. Vam regular a l’AMB, però el reglament preveu”.

Tot i el seu passat activista, Colau ha admès que “no entén” que els taxistes paralitzin la ciutat: “Una cosa és protestar i una altra és paralitzar una ciutat, demano responsabilitat perquè la seva protesta no acabi repercutint en un dany generalitzat a la ciutat que els hi dona de menjar i defensa els seus drets”. L’alcaldessa ha fet una “crida molt explícita” a no col·lapsar i paralitzar la ciutat.