Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Colau critica Torra per unir-se a les marxes

L’alcaldessa que ahir a la nit va assistir al sopar dels premis Planeta compartint taula amb Carmen Calvo, Meritxell Batet i els directius del grup mediàtic que atia l’odi a Catalunya

Redacció
Redacció 16/10/2019
Fotografia de família amb diverses autoritats i personalitats presents a la gala del 68è Premi Planeta al MNAC, el 15 d'octubre del 2019 (horitzontal)

Colau va triar assistir a la festa organitzada pel Grup Planeta propietari d’Antena 3 i La Sexta, emissores que atien sense problemes l’odi contra Catalunya

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver marxat de Palau per unir-se a una de les marxes per la llibertat aquest dimecres, després de la nit de disturbis a la capital catalana i altres ciutats. “Les manifestacions no són cap problema, són un dret democràtic que fan la democràcia millor. Però el lloc del president és la Generalitat i donar explicacions per tranquil·litzar la ciutadania i fer propostes concretes per sortir de la situació de bloqueig”.

Colau com sempre populisme entre uns i altres, però sempre fugint de les seves responsabilitats

També ha dit a les veus “alarmistes” de l’Estat que demanen intervenir Catalunya que no calen “piròmans”, sinó “diàleg”, i ha fet una crida general a la calma en dies “complicats” després de la sentència condemnatòria de l’1-O.

Suspèn el ple extraordinari sobre la sentència de l’1-O 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit suspendre el ple extraordinari sobre la sentència de l’1-O, previst per aquest dijous, després d’una setmana “complicada”. Colau considera que la prioritat és donar un “missatge de serenor” i ha afirmat que “no té sentit precipitar un plenari si ha de suposar més soroll i baralla entre partits”. L’alcaldessa vol trobar-hi una nova data perquè creu que una sentència com la del Tribunal Suprem, que, a més, condemna el regidor Quim Forn -pendent d’inhabilitació formal-, requereix un debat específic, però vol que sigui “serè i des de l’esperit constructiu” i no per “escenificar desacords”. Els grups municipals d’ERC i JuntsxCat han lamentat la decisió.

Relacionats