Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

Colau al servei del Covid-155: Avala l’estat d’alarma i la liquidació de les competències del govern català

La capital catalana en mans d’un govern incapaç de criticar el no tancament de Madrid i el retard en la presa de decisions

Redacció
Redacció 15/03/2020

La capital del país en mans de l’unionisme més recalcitrant

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, còmodament instal·lada a casa seu ha avalat l’estat d’alarma decretada dissabte pel govern espanyol, i ha demanat a totes les administracions “anar a tots a una sense excepcions”. “És necessari un marc de coordinació, és moment de fer el màxim esforç i prendre tots alhora les mateixes mesures per poder contenir el contagi”, ha opinat en una compareixença telemàtica. Colau també ha explicat que ja ha signat el seu propi decret d’alarma, on fixa que el 44% de la plantilla municipal anirà a treballar perquè s’ocupen de feines essencials. També se’n reforcen alguns serveis, especialment per atendre els més vulnerables. Queden tancats els parcs i jardins per evitar les reunions socials. També s’aturen les obres municipals.

Colau amb “el parem units” del centralisme del govern central

Colau ha considerat que el decret d’estat d’alarma és una “bona notícia” perquè, al seu parer, cal una “coordinació de totes les administracions”. Ara bé, ha demanat també no sortir d’aquesta crisi com de la del 2008, “quan es van salvar els grans bancs i no les famílies treballadores”. En aquest sentit, ha demanat estudiar mesures com ara garantir uns ingressos mínims als més vulnerables i una moratòria en el pagament de lloguers i hipoteques per als que tinguin problemes. “Li demanem que sigui el més ambiciós possible”, ha dit al govern espanyol.

 

 

 

Relacionats