Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Ciuró justifica la petició de pròrroga del toc de queda del Govern i Batlle denuncia que hi ha hagut una “saturació” de l’espai públic

La consellera de Justícia afirma que l’objectiu del toc de queda no és limitar drets fonamentals, sinó usar unes mesures que permeten “rebaixar” la incidència. Al seu torn, el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona ha reconegut que hi ha hagut algunes imatges de la primera nit sense toc de queda que “no els han agradat”

Avatar
Agències 20/08/2021
Fotografia d'un grup celebrant les festes de Gràcia la matinada del 20 d'agost

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha afirmat que el motiu del Govern per demanar una nova pròrroga del toc de queda i rebaixar la incidència per aplicar-lo era “més que raonat”. “En cap cas la prioritat és limitar drets fonamentals, en absolut. La prioritat és garantir la salut pública i aturar la propagació de la pandèmia per recuperar al final l’activitat econòmica, social i cultural”, ha defensat Ciuró a Catalunya Ràdio sobre la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que tomba el toc de queda en la majoria de municipis.

La consellera ha assenyalat que a Catalunya fa molts anys que es controla el ‘botellón’ i que té els “recursos necessaris” per fer-ho, però que ara s’hi suma la pandèmia.
La resolució del TSJC, que no autoritza prorrogar el toc de queda en la majoria de municipis on el Govern demanava aplicar la mesura, sosté que el toc de queda proposat per l’executiu català no es justifica per “raons sanitàries” sinó per motius de “seguretat i ordre públic”, que han de ser atesos d’una forma diferent.

Al seu torn, el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha reconegut que aquesta matinada, la primera sense toc de queda a la ciutat després d’un mes, s’han produït “algunes imatges” que no els han agradat per la “saturació” de l’espai públic i el consum de begudes alcohòliques al carrer, sobretot a Gràcia, on se celebren les festes, i algunes places de Ciutat Vella, i en aquest sentit ha apel·lat al civisme de la ciutadania.

Ciuró justifica la petició de pròrroga del toc de queda del Govern i Batlle denuncia que hi ha hagut una “saturació” de l’espai públic


Batlle ha explicat a Catalunya Ràdio que per les festes de Sants, que començaran la setmana que ve, preveuen un dispositiu similar al que hi ha hagut a les de Gràcia. El tinent d’alcaldia ha valorat que els desallotjaments dels carrers en les nits anteriors, amb toc de queda, s’han fet “sense incidents majors”.

Els cossos policials han afirmat que en la primera nit sense toc de queda a Barcelona s’han desallotjat un total de 4.100 persones que han aprofitat l’anul·lació de la mesura restrictiva per quedar-se fins a la matinada a les platges de Barcelona i a les places de Gràcia i Ciutat Vella.