Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Ciudadanos vol dissoldre les estructures utilitzades per la causa republicana

Ciudadanos ha presentat una moció al Parlament de Catalunya per tal d’acabar amb les accions de la Generalitat en política exterior que vagin contra els interessos de l’Estat. D’una banda […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 01/11/2018
Fotografia d'arxiu (2015) EFE/Marta Pérez

Ciudadanos ha presentat una moció al Parlament de Catalunya per tal d’acabar amb les accions de la Generalitat en política exterior que vagin contra els interessos de l’Estat. D’una banda els taronges volen que el govern de Catalunya deixi de finançar estructures i òrgans que es dediquen, segons ells, a la propaganda de la causa republicana i promocionen l’independentisme fora de les fronteres de l’Estat. D’altra, volen que es detallin els costos que ha tingut els “lobbys internacionals” contractats per la Generalitat, així com el dels suposats observadors internacionals de l’1-O. Per últim, els costos de la “vaga imposada pel govern” del dia 3 d’octubre de 2017.

El partit d’Inés Arrimadas vol aclarir la suposada convivència entre el govern i els CDR i la suposada entrega a dit de subvencions a entitats que operen en tot el territori dels Països Catalans.

Tal com explica La Vanguardia, Ciudadanos en última instància voldria que les delegacions de la Generalitat a l’exterior es limitessin a la promoció turística, cultural i comercial del principat de Catalunya. Un fet que garantiria la neutralitat de la institució i que racionalitzi les despeses.