Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Cinc museus fora de Barcelona

|

- Publicitat -

L’agost avança i la ciutat es va buidant. Per això us recomanem cinc museus per gaudir de l’art fora de la ciutat comtal. La geografia de l’art està concentrada a Barcelona? Les galeries potser sí, però hi ha joies museístiques que cal destacar. Per això, tan si esteu fora de Barcelona o voleu anar excursió, aquí teniu cinc propostes per gaudir de l’art fora de la ciutat comtal.

Publicitat
Museu de Montserrat

Museu del Monestir de Montserrat

El Museu del Monestir de Montserrat tal com el coneixem ara va ser fundat el 1963 amb una important col·lecció de materials arqueològics d’Egipte i el Pròxim Orient, a més de pintures del renaixement i el barroc pròpies del monestir. La seva col·lecció d’art permanent inclou el Sant Jeroni penitent de Caravaggio. Les exposicions temporals mostren a grans artistes contemporanis, com Jordi Fulla o Andrea Torres Balaguer.

Monestir de Montserrat

El Museu és obert tots els dies de l’any

De 10 h. a 17:45 h.

 Oscar Muñoz - Fundació Sorigué - Oscar Muñoz: des/materializaciones - 2017/2018

Oscar Muñoz – Fundació Sorigué – Oscar Muñoz: des/materializaciones – 2017/2018

Museu de la Fundació Sorigué 

La Fundació Sorigué de Lleida és un dels centres privats amb una col·lecció d’art contemporani més importants de l’Estat espanyol. Una col·lecció significativa d’art contemporani nacional i internacional, formada per més de 450 obres de pintura, dibuix, fotografia, new media i escultura. Entre els artistes de la col·lecció s’hi troben; Anselm Kiefer, William Kentridge, Bill Viola, Juan Muñoz. En els últims anys s’hi ha pogut contemplar exposicions temporals d’artistes com Antonio López, Wim Wenders (en la seva primera exposició a l’estat). El 2015 la col·lecció va ser guardonada amb el premi Art i Mecenatge, impulsat per la fundació “La Caixa”; i el premi GAC al Col·leccionisme el 2017.

Av. Alcalde Pujol, 2. Lleida

De dimarts a dijous: 11 h. – 13 h. / 18  h. -20 h.

De divendres a dilluns: 11 h. – 13 h.

Palau Solterra
Palau Solterra

Museu Palau Solterra de la Fundació Vila Casas

El Palau Solterra de Torroella de Montgrí és un palau del s. XV d’arquitectura civil que va ser residència històrica dels comtes de Torroella de Montgrí. Actualment acull la col·lecció de foografia contemporania de la Fundació Vila Casas, amb més de 200 fotografies d’artistes de diverses parts del món. Aquest estiu s’hi poden visitar les exposicions de Carles Fontseré, Frank Hivert i Jordi Guillumet i Mònica Roselló.

C/ de l’Església, 10. Torroella de Montgrí. Girona

Del 15 de juny al 15 de setembre: de dimarts a diumenge: 17.00 h. a 21.00 h.

Centre d'Art La Panera - Wikipedia
Centre d’Art La Panera – Wikipedia

Centre d’Art la Panera de Lleida

El Centre d’Art la Panera de Lleida és un centre de creació, difusió i formació de les arts. Alhora que pretén ser un instrument que estableixi ponts entre els diferents àmbits de l’art. Les exposicions i activitats del centre volen vincular les arts amb les problemàtiques que ens afecten com a societat. S’hi han presentat artistes com Alicia Framis, Cabello/Carceller i Antoni Abad. Aquest estiu es poden visitar les exposicions Cos Social de Joan Morey; What a Shitshow de Maria Montes i Lliçó de Diògenes.

Pl. de la Panera, 2. Lleida

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
Dissabtes d’11 a 14 h. i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius, d’11 h. a 14 h. Dilluns tancat.

Twitter

Palau de Casavells (Galeria Miquel Alzueta)

El Palau de Casavells és un edifici històric que es remunta al segle XIV. Situat a la costa brava actualment és la seu de la Galeria Miquel Alzueta a l’Empordà. Especialitzada en l’art contemporani, les antiguitats i el disseny d’interiors, l’edifici és un escenari ideal pel diàleg entre les diferents manifestacions de l’art contemporani. Actualment es pot visitar l’exposició de l’artista Vicent Beaurin.

C/ Santa Llúcia, 1. Casavells (Corçà)

De l’1 de juliol al 31 d’agost obert tota la setmana de 11:30h – 14h / 17:30h – 21h

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió