Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Casado adverteix que recorrerà al Supremo qualsevol indult “sense penediment”

El líder del PP diu que l’independentisme manté “el viatge cap enlloc”

Avatar
Agències 18/05/2021
Pablo Casado amb Enric Juliana, al congrés econòmic del Consejo Empresarial Alianza por Iberoamérica (CEAPI).

El líder del PP, Pablo Casado, ha advertit aquest dimarts que la seva formació recorrerà davant del Tribunal Suprem un possible indult als presos independentistes. Segons Casado, “la llei d’indults a Espanya requereix el penediment, i si es concedeixen els indults sense complir la llei el PP els recorrerà”. La llei de 1870 fixa com a condicions per poder concedir un indult “que no causi perjudici a una tercera persona o no danyi els seus drets” i que “el penat obtingui, abans de gaudir de la gràcia, el perdó de la part ofesa”, però no estableix el penediment com a condició.

Casado ha fet aquestes manifestacions a un fòrum econòmic on ha afirmat que el nou govern de la Generalitat manté el “viatge cap enlloc” de l’independentisme. Un procés que “dura massa temps i que porta a esforços inútils i a la melancolia a la societat catalana”. Segons Casado “l’independentisme només ha portat pobresa, fragmentació i confrontació fins i tot a l’entorn familiar”, i aquesta no és una qüestió “política” sinó “judicial”.

“Mai parlo de conflicte polític, sinó jurídic, i per tant les arengues del possible govern sobre el fet que es reprendrà la via a la independència i que seguirà fent bandera del ‘ho tornarem a fer’ és incompatible amb la constitució i la legalitat a Espanya”, ha dit. També ha afirmat que l’amnistia és “il·legal, inconstitucional i antidemocràtica”.