Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Cas Pegasus: El TS passa a l’Audiència Nacional el recurs de Torra i Costa

Els espiats van presentar un recurs per demanar que es “declari la nul·litat radical” de les intervencions per la vulneració de drets fonamentals

Agències 17/06/2022
Pla mitjà de la primera fila de l'acte d'Òmnium amb Quim Torra, Josep Costa i Jaume Asens l'11 de setembre del 2019 (horitzontal)

El Tribunal Supremo ha acordat que la competència per estudiar el recurs contenciós-administratiu presentat pel president inhabilitat de la Generalitat Quim Torra i l’exvicepresident del Parlament Josep Costa per l’espionatge amb Pegasus és de l’Audiència Nacional.

En una interlocutòria, la sala tercera de l’alt tribunal sosté que les actuacions s’han de remetre a l’Audiència Nacional i emplaçar les parts perquè s’hi personin. Torra i Costa van presentar el recurs per demanar que es “declari la nul·litat radical” de les intervencions, “la vulneració dels seus drets fonamentals” i “el seu dret al cessament” de les escoltes. Assenyalaven al president espanyol, Pedro Sánchez, i a l’executiu.

El Suprem coincideix amb l’Advocacia de l’Estat que “l’actuació de control s’atribueix al Secretari d’Estat Director del Centre Nacional d’Intel·ligència per la qual cosa l’enjudiciament correspondrà a l’Audiència Nacional”. “Donat que el govern és un ampli òrgan col·legiat no s’evidencia que hagués pogut desenvolupar tot ell l’activitat material de fet”, diu la interlocutòria.