Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Carod-Rovira ironitza sobre la taula de diàleg

L’exvicepresident ha fet befa de la taula de diàleg fent un paral·lelisme amb la Revolució Irlandesa. Carod-Rovira ha mostrat que durant tot el conflicte, l’Estat anglès no va tenir voluntat de dialogar

Redacció
Redacció 17/09/2021

L’exvicepresident de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira s’ha mostrat sarcàstic en comentar la taula de diàleg. Fent una perspectiva a la revolució irlandesa, ha mostrat un moment històric que posteriorment va causar la configuració d’Irlanda com un nou estat.

Carod-Rovira ha mostrat una fotografia de les barricades que es van alçar per oposar-se al govern anglès, i que va ser molt coneguda perquè va iniciar-se a l’Oficina General de Correus de Dublín (GPO). La revolució iniciada al GPO va acabar amb l’afusellament dels principals dirigents independentistes irlandesos, motiu pel qual el poble es va oposar fermament als anglesos en el que va convertir-se en la Guerra d’Independència d’Irlanda.

Així, ha mostrat que la resolució del conflicte irlandès no va ser dialogada. Carod-Rovira ha usat la ironia amb una afirmació clara: “Irlandesos a la taula de diàleg amb els britànics, la Pasqua de 1916, en plena negociació…”. Sens dubte, la imatge dels independentistes irlandesos en una barricada ha permès mostrar l’opinió de Carod-Rovira, a qui se li pressuposa un cert escepticisme amb la taula de diàleg.