Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Camí d’un 155: Urkullu adverteix a Sánchez de tenir en compte el model territorial i l’autogovern

La incompetència i el retard en tancar la regió de Madrid pot comportar un estat d’alarma que centralitzi el poder de policia i sanitat

Redacció
Redacció 14/03/2020

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha donat a conèixer que aquest divendres va mantenir una conversa amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, en què li va instar a fet que “les mesures que el Consell de Ministres pogués adoptar tinguessin en consideració el model territorial de l’Estat, la configuració sobre la base de l’ordenament jurídic i l’autogovern”.

 

El lehendakari ha assistit aquest dissabte, com a director únic del Pla de Protecció Civil d’Euskadi (LABI), a la reunió del comitè assessor que s’ha desenvolupat per analitzar la situació entorn del coronavirus.

 

En roda de premsa posterior, Urkullu, que ha comparegut al costat de les conselleres de Salut i Seguretat, ha estat preguntat per la possibilitat que Pedro Sánchez assumís un “comandament únic” i es prenguessin decisions que afectessin Euskadi.

 

En aquest sentit, Urkullu ha dit que desconeixia les decisions que es poguessin prendre per part de l’Executiu central i ha afegit que aquest divendres va mantenir una conversa amb Pedro Sánchez en què li va instar a que “les mesures que el Consell de Ministres poguessin adoptar tinguessin en consideració el model territorial de l’Estat, l’ordenament jurídic i l’autogovern”.

 

“Valorant la perfecta coordinació i comunicacions existent en l’àmbit sanitari, em resultaria estrany que hi hagués altres directrius o mesures del Govern espanyol, però estic a l’espera de les que s’adoptin en el Consell de Ministres”, ha dit.