Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Budó exigeix a l’Estat que la “desescalada institucional” passi pel retorn de competències a les comunitats autònomes

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat en una roda de premsa aquest dissabte que la desescalada institucional que ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha de passar pel retorn de competències a les comunitats autònomes. Segons la portaveu, per afrontar el desconfinament amb “totes les eines necessàries” l’Estat ha de tirar enrere les mesures recentralitzadores del decret d’estat d’alarma. Budó ha recordat que la “cooperació” és més “útil” que la imposició i ha celebrat la decisió de l’executiu espanyol de fer el desconfinament per regions sanitàries i no per províncies. “Creiem que ha estat una decisió encertada. Com a Govern només podem expressar satisfacció”, ha dit.

Publicitat

“Demanem coordinació i lleialtat institucional”, ha afegit la portaveu de la Generalitat, que ha exigit que es continuï escoltant el criteri de l’executiu català en “decisions importants” en els propers dies per a fer una desescalada “eficaç i prudent”.

En aquest sentit, la consellera de la presidència veu amb preocupació “el canvi de prioritat” del govern de l’Estat amb l’acord assolit amb Ciutadans per aprovar la quarta pròrroga de l’estat d’alarma i assegura que no hi ha cap indici d’allunyament de la “deriva centralista” que a parer seu ha pres l’executiu espanyol des de l’inici de l’emergència sanitària. “Volem que se’ns retornin les competències, volem accions, volem reconeixement i després ja seurem i reactivarem les taules de diàleg”, ha dit.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió