Dissabte, 6 de juny de 2020 - Edició 681
La República

Boye torna a deixar en evidència Pablo Casado

“No sap res de dret”, assegura l’advocat de Carles Puigdemont

Avatar
Agències 08/05/2019
L'advocat Gonzalo Boye | Marc Puig

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha afirmat que el líder del PP, Pablo Casado, “no en sap de dret” i desconeix que “no pot presentar” un recurs contra la candidatura de l’expresident català per a les eleccions europees.

En declaracions a Radio Euskadi, s’ha referit, d’aquesta manera, al fet que el Tribunal Suprem hagi reconegut que Puigdemont pot concórrer en les eleccions europees i al recurs, que ha anunciat Pablo Casado, contra la decisió dels Jutjats del Contenciós-Administratiu de Madrid de permetre que l’expresident català i els seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguin concórrer en els comicis al Parlament Europeu.

Segons ha indicat, era un “abús” per part d’un sector de la Junta Electoral Central que no hi pogués concórrer i ha assegurat que van recórrer perquè sabien que “tenien raó”. “Tal és així, que ens la va donar la fiscalia i el Suprem, ens l’ha donada tres jutjats del Contenciós Administratiu i, sobretot, ens la dona, des d’un començament, el vot particular de quatre dels membres de la Junta Electoral Central”, ha assegurat.

Davant del recurs que ha anunciat Pablo Casado i que, segons el lletrat, ja ha estat presentat, ha afirmat que l’actual líder del PP “no en sap de dret”.

“Pablo Casado és legislador, cosa que ja m’amoïna; en segon lloc, té vocació de dirigir un país i, en tercer lloc, no sap que no té legitimació activa per presentar aquest recurs”.

Boye ha afirmat que no té la “capacitat de postular el recurs” perquè el recurs d’empara en matèria electoral està “previst per a l’exclòs no per al denunciant”. “Ell no sap que no el pot presentar, però el Tribunal Constitucional m’imagino que l’hi explicarà”, ha afegit.

Relacionats