Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Boye alerta de les conspiracions unionistes per guanyar la batalla de Puigdemont a Europa

La premsa unionista s’aferra a qualsevol detall guanyar les euroordres, però Boye contraargumenta les declaracions

Redacció 01/04/2022

La premsa unionista s’aferra a qualsevol detall per tenir esperança i, així, guanyar la batalla del president de l’exili, Carles Puigdemont. En aquesta ocasió, han posat el focus a una afirmació de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) a Luxemburg, Athanasios Rantes. Les declaracions, però, han estat polèmiques i l’advocat del president, Gonzalo Boye les ha rebatut amb un fil de Twitter amb els següents arguments:

Davant del titular publicat per Europa Press: “El TS acull amb alegria la decisió de l’advocat del TJUE sobre euroordres, després del rebuig sobre Puigdemont”, Boye és crític i deixa palès: “Sembla que novament hi ha gent embarcada a generar relats… una lectura de les conclusions de l’Advocat General a l’Afer C-618/21 donades a conèixer avui no haurien de generar cap mena d’alegria… més aviat preocupació”.

Seguidament, qüestiona directament la informació publicada, assegurant que no és certa: “Fer creure coses que no són atenta al dret a una informació veraç garantit a la Constitució… això és obertament fals, les Conclusions no diuen res d’això”.