Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Bosch demana disculpes “pel dolor” causat pel cas de presumpte assetjament a Exteriors

La conselleria i Funció Pública obren un procés per esclarir els fets i les conseqüències que se’n puguin derivar

Redacció 09/03/2020
Pla mitjà del conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, en una trobada amb representants d'altres departaments. Dilluns 2 de desembre del 2019

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha demanat disculpes en nom seu i de la tota la conselleria pel “dolor que hagi pogut causar” el cas de presumpte assetjament sexual del seu excap de gabinet, Carles Garcías. En un comunicat, Exteriors també ha confirmat que obre un procés conjuntament amb la Direcció General de Funció Pública per “esclarir els fets” i “les conseqüències que se’n puguin derivar”. A més, el departament farà actuacions de tipus psicosocial per analitzar el “clima” a la conselleria. Bosch també ha indicat una ronda de trobades amb les unitats del departament per “escoltar les opinions” dels treballadors i “posar en comú la situació”.

 

“Des del Departament i el Govern es treballa constantment per evitar qualsevol mena d’actitud masclista o sexista en el lloc de treball, i des que van arribar les primeres informacions s’ha gestionat el cas amb el principal objectiu de no revictimitzar cap persona que pogués estar-hi afectada”, assegura Exteriors en el comunicat.