Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Borràs: “El ‘defecte Illa’ consisteix a batre el rècord de contagis i a perdre vacunes”

Puigdemont acusa el candidat socialista de ser “un dels pitjors ministres d’Europa”

Redacció 24/01/2021
La candidata de JxCat a la Presidencia de la Generalitat, Laura Borràs.

La candidata de JxCat a la Presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha ironitzat aquest diumenge amb l’anomenat ‘efecte Illa’, en referència a la candidatura del Ministre de Sanitat, el socialista Salvador Illa: “El ‘defecte Illa’ consisteix a batre el rècord de contagis i a perdre vacunes”. És un dels diversos titular que l’acte de presentació de la candidatura de JxCat a Vilafranca del Penedès en ha deixat. A l’acte també hi han intervingut el president legítim Carles Puigdemont i ‘número 1’ de la llista per Barcelona, l’exconseller Lluís Puig, els cap de llista de les demarcacions i el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez.

Borràs ha assenyalat Illa com “el responsable de la pitjor manera de gestionar la pandèmia d’Europa” idea en la que ha aprofundit el MHP Carles Puigdemont que ha acusat Salvador Illa de mentir i de ser “un dels pitjors ministres de la Unió Europea”. “Us ho dic des d’Europa, de primera mà”, ha reblat. El president ha tornat a mostrat el domini dels jocs de paraules quan, referint-se a la “futura primera presidenta de Catalunya, ha dit: “O ella o Illa”.

Després de les crítiques perquè el vicepresident del Govern central, Pablo Iglesias, es referís a ell com a exiliat, ha argumentat que al llarg de la història els socialistes han tingut moltes persones exiliades a les seves files i que, entre d’altres, l’expresident del Govern espanyol “Felipe González avergonyeix amb el seu model de vida a tots els seus exiliats”.

L’exconseller Lluís Puig, que també es presenta a les llistes de JxCat, ha desmarcat JxCat d’altres partits i ha dit que l’interès de la formació “va més enllà d’interessos personals o partidistes”.