Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Borràs acusa l’Estat de “vigilar, perseguir i assetjar”

La presidenta de la cambra catalana ressalta que el mateix Parlament n’és “testimoni directe” i apunta que l’auge de l’extrema dreta està causant una “crisi d’autoritat”

Agències 31/01/2022
La presidenta del Parlament, Laura Borràs

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha acusat l’estat espanyol de “vigilar, perseguir i assetjar”. “Aquests dies la cambra que us acull i jo mateixa en som testimonis directes”, ha dit en el marc de la inauguració de la XXXI Jornada Europea del Consell Català del Moviment Europeu que se celebra al Parlament.

D’aquesta manera implícita, Borràs ha fet referència a la Junta Electoral Central (JEC) que li ha donat fins al pròxim divendres per retirar l’acta al secretari tercer i diputat de la CUP, Pau Juvillà, i l’ha advertit de conseqüències jurídiques si no ho fa. Borràs ha afegit que a Europa es fa justícia davant de “l’abús” de l’Estat. Però també ha lamentat que el projecte europeu “no passa pel seu millor moment”.

“Perquè Europa no deixi de ser aquell nord enllà on la gent és neta, culta, feliç, noble, rica i desvetllada. Aquest nord enllà on veiem que es fa justícia davant l’abús d’estats com aquest que ens vigila, persegueix i assetja. Aquests dies la cambra que us acull i jo mateixa en som testimonis directes”, ha afirmat Borràs dirigint-se als assistents de la jornada.

Així mateix, Borràs ha alertat del creixement dels “populismes nacionals d’extrema dreta”, també a l’estat espanyol, que, segons ha dit, estan provocant una “veritable crisi d’autoritat”. Una situació que veu en els casos de Polònia i Hongria però que també s’està evidenciant, segons ha assenyalat, a l’estat espanyol.

Una altra mostra que Europa no passa pel seu millor moment és, per a Borràs, el “flanc de debilitat” a l’exterior amb les “pugnes” amb Rússia, la Xina i els Estats Units.

Borràs també ha fet referència a les “expectatives” pels fons Next Generation i ha apuntat que hi ha “recels” per si la regeneració que prometen no és en la “necessària clau social”.