Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Borràs a Pedro Sánchez: “El convidem a reflexionar sobre el fet que ell es pot desplaçar mentre que Puigdemont no pot fer-ho”

“Altres també són representants dels ciutadans i no poden desplaçar-se allà on creuen convenient”, ha afegit la presidenta del Parlament

Avatar
Agències 16/04/2021
Pla mitjà de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a les Borges Blanques, el 16 d'abril del 2021. (Horitzontal)

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha convidat aquest divendres el president del Govern central, Pedro Sánchez, a reflexionar sobre el fet que ell pot visitar Amer (Girona), el poble del president de la Generalitat exiliat Carles Puigdemont, mentre que l’independentista “no pot trepitjar” la seva localitat natal.

Ho ha dit en declaracions a la premsa a les Garrigues (Lleida) quan els periodistes han preguntat sobre la visita de Sánchez aquest divendres a la farmacèutica Hipra a Amer (Girona), on unes 15 persones amb estelades han esbroncat Sánchez quan ha arribat a la multinacional, des de fora del perímetre de seguretat.

“El president Pedro Sánchez visita Amer, visita Girona. El convidem a reflexionar sobre el fet que ell, sent un representant electe de la ciutadania, es pot desplaçar sense cap problema, mentre que altres representants electes, com és el cas del president Carles Puigdemont, no poden fer-ho”, ha afirmat Borràs, en l’acte de col·locació de la primera pedra del futur arxiu comarcal de les Garrigues.

“El president Puigdemont, fill d’Amer, es pot moure per tot Europa i no pot posar els peus a Catalunya, al seu poble natal”, ha afegit Borràs.

I ha insistit que “hi ha persones que en l’exercici de la responsabilitat que li han conferit els ciutadans poden visitar i desplaçar-se per allà on creuen convenient i d’altres que no ho poden fer i també són representants dels ciutadans”.

Investidura

Pel que fa a quan té previst activar la investidura del Govern, ha afirmat que tan aviat com tingui constància “que les negociacions poden avançar d’una manera que facilitin que es produeixi una investidura completa” es reiniciarà la ronda de contactes, per veure en quin moment estan madures les negociacions.

En aquest context, ha afegit: “Donem temps que aquesta feina es pugui fer amb la solvència que serà necessària per resoldre totes les dificultats que vindran, n’estem segurs, en uns temps tan difícils com els que ens toca viure”.