Edició 2038

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 23 de febrer del 2024
Edició 2038

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 23 de febrer del 2024

‘Bo per Barcelona’, la plataforma que uneix un centenar de personalitats per donar suport a Collboni a les eleccions municipals

|

- Publicitat -

Un centenar de personalitats s’han unit en una plataforma per donar suport al candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, en la cursa per les eleccions municipals. Sota el nom ‘Bo per Barcelona’ artistes, intel·lectuals i professionals de diversos sectors s’han agrupat per defensar que Collboni és “qui millor pot tirar del carro i encarar els reptes” de Barcelona. Entre els signants del manifest fundacional hi ha noms com el del pintor Perico Pastor, la soprano Begoña Alberdi o l’activista Afra Blanco. Els encarregats de donar el tret de sortida a la plataforma han estat l’humorista Toni Cano i la promotora social Natalia Bettonica, que han reivindicat la necessitat que Barcelona “torni a brillar i a ser una ciutat alegre”.

“Creiem que per construir entre totes i tots la millor Barcelona cal, més que mai, una etapa de progrés liderada per Jaume Collboni”, asseguren al manifest. Els signants apunten que a Barcelona “hi ha molta feina a fer” i defensen que cal “obrir una nova etapa” a l’Ajuntament, amb un consistori que “exerceixi un lideratge clar per esdevenir la principal institució garant i protectora de les persones, l’economia i el planeta enfront de les inestabilitats que encara cuegen entre Catalunya i la resta d’Espanya”.

Publicitat

Entre els eixos que apunten al text hi ha la necessitat de “seguir construint una ciutat per viure” amb una nova política d’habitatge amb col·laboració públicoprivada; treballar per una ciutat “segura i cívica”; i “continuar consolidant Barcelona com a capital mundial del mòbil”. També defensen construir “una ciutat d’oportunitats” i “recuperar la Barcelona del disseny, de la creativitat, de l’espai públic de qualitat i de l’arquitectura”, amb un model de ciutat “sense derives” i que “compti amb l’acció col·lectiva i la veritable col·laboració públicoprivada”. A més, fan una crida a “blindar la democràcia enfront dels populismes” a través del diàleg i el consens i “evitant els dogmes i les imposicions”.

Et pot interessar  VIDEO | Collboni perpetua els estereotips més rancis i s'adreça en castellà a alumnes catalans durant un acte institucional

Durant la presentació de la plataforma els dos portaveus de la iniciativa, Toni Cano i Natalia Bettonica, han assegurat que no els interessa “la militància política, el carnet i la bandereta” sinó que afirmen que s’han unit al voltant de Collboni per “una aposta de futur”. Segons ha explicat Cano, cal que a l’Ajuntament “es trenqui amb els dogmes” perquè la capital catalana és “una ciutat molt transversal”. En aquesta línia, ha remarcat que cal “deixar de banda els colors i les banderes” i s’ha de passar a “pensar en Barcelona”.

Al seu torn, Bettonica ha defensat un model de ciutat que “miri endavant i no deixi a ningú enrere”. “Els últims anys han fet que Barcelona sigui un territori de bons i dolents, i això no pot ser”, ha criticat. Tots dos portaveus han coincidit que Collboni és qui ha de “liderar” la capital catalana perquè “ha demostrat que sap fer de tot, carrer i despatxos”.

Entre els signants al manifest hi ha el pintor Perico Pastor, el dibuixant Javier Mariscal, l’economista Jaume Lanaspa, la soprano Begoña Alberdi, el dissenyador Óscar León, el politòleg Nacho Corredor, l’activista Afra Blanco, la geògrafa Mireia Belil, el filòsof Albert Torrents, l’advocat Diego Pol, la dramaturga Carme Solé Vendrell i l’economista Gonzalo Bernardos, entre altres.

https://twitter.com/pscbarcelona/status/1617945409770426371

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut