Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Bargalló a Ada Colau: “No és moment de partidismes ni de batalles polítiques”

El conseller emplaça els ajuntaments que “tinguin problemes” amb el repartiment a contactar el departament

Redacció 21/03/2020
Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Bargalló, durant la seva compareixença a la comissió d'Educació del Parlament, el 8 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

La carta dels alcaldes del PSC i Comuns queda en ridícul davant la seva poca consistència

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha demanat no fer un ús “partidista” de les targetes moneder proposades pel departament poques hores després que una quarantena d’alcaldes, entre ells la batllessa de Barcelona, Ada Colau, mostrés “preocupació” per la seva gestió en una carta conjunta. “No és moment de partidismes, de batalles polítiques ni d’aixecar banderes”, ha avisat en un vídeo a Twitter el conseller. Bargalló ha reconegut que és “difícil” fer arribar les prop de 140.000 targetes a tothom qui les necessiti però ha emplaçat els ajuntaments que “tinguin problemes” a adreçar-se al departament per trobar una solució. “Si algú en vol treure rèdit polític no ens hi trobarà perquè no és el moment, és el moment d’ajudar”, ha insistit.

Las targetes moneder estan arribant i alguns dels alcaldes signants ho sabien i han signat la carta

El conseller ha defensat que l’aposta del departament de fer arribar les targetes a Consells Comarcals, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i al Consorci d’Educació de Barcelona, per després distribuir-les entre ajuntaments i facilitar-les a tots els infants que les necessitin, era l’única viable en situació de confinament. En aquest sentit, ha recordat que les necessitats són arreu del territori, i tot i que ha admès que alguns ajuntaments no tenen clar com repartir-ho ha remarcat que “no es tenia cap altra sortida”. Així, ha demanat als consistoris que es dirigeixin al departament per “trobar solucions”, com remarca que ja ha fet l’Ajuntament de Barcelona.

Bargalló ha recordat que es pretén repartir unes 140.000 targetes menjador arreu del territori que tenen un valor de 6 milions d’euros. L’objectiu és que tots els infants que tenien beca menjador continuïn tenint l’aliment assegurat. Amb la targeta moneder es poden dirigir a qualsevol establiment i comprar menjar, i si la situació de confinament s’allarga es pot reomplir la targeta.

Deslleialtat d’alguns alcaldes incapaços de criticar la gestió dels seus partís a Madrid

Una quarantena d’alcaldes de Catalunya han enviat aquest dissabte una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, on mostren la seva “preocupació” per la gestió de les targetes moneders. Lamenten que el món local no ha rebut cap directriu sobre el repartiment de les targetes moneders, i apunten que no s’han materialitzat encara els ajuts de menjador. Els signants reiteren la seva disponibilitat per ajudar les famílies però reclamen coordinació a la Generalitat.