Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Barcelona atura fins setembre les restriccions de circulació de vehicles per la saturació que provoca

Davant l’augment de l’activitat econòmica a la ciutat i l’augment de turistes, l’actual model no serveix, nous diners perduts per manca de programa del govern Collboni/Colau

Redacció 25/06/2021
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSC, Jaume Collboni, encaixant les mans

El programa deixarà d’estar operatiu els mesos d’estiu, obrint el pas a Eix Creu Coberta-Sants i a Gran de Gràcia

 

L’Ajuntament de Barcelona atura fins el 4 i 5 de setembre les restriccions de circulació de vehicles en alguns carrers els caps de setmana. Així, el programa ‘Obrim Carrers’ deixarà d’estar operatiu durant els mesos estivals i s’obrirà el pas a l’eix Creu Coberta-carrer de Sants i al carrer Gran de Gràcia. La iniciativa es va posar en marxa el passat mes d’octubre, amb l’objectiu de guanyar nous espais de passeig i de lleure per a la ciutadania i reforçar i ampliar l’activitat en els eixos comercials. Des de llavors, i durant tots aquests mesos, els dissabtes i diumenges de 9h a 21h s’ha restringit el pas de vehicles en aquests dos punts. Els talls de trànsit s’han adaptat al tipus de via, al seu ús habitual i a les demandes veïnals.

Tot i això, en aquests espais s’ha garantit el pas dels serveis municipals, els vehicles d’emergència i els vehicles de persones amb mobilitat reduïda. També s’ha permès l’accés als aparcaments de la zona.