Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Atac de banyes de Cs i PP per la retirada de l’escut del Borbó de la plaça del Cinc d’Oros

La cruïlla de la Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer Còrsega va dur el nom del rei emèrit fins al 2016

Redacció
Redacció 17/04/2021
Imatge dels operaris retirat la placa amb l'escut d'armes dels rei emèrit Joan Carles I el 17 d'abril de 2021. (Horitzontal)

La retirada de l’escut del rei emèrit Joan Carles I de la plaça del Cinc d’Oros de Barcelona no ha agradat a Cs ni al PP, que han lamentat la decisió de l’Ajuntament. L’obelisc de la plaça, formada per la confluència de l’avinguda Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer de Còrsega, tenia des de l’any 1981 gravat en una llosa l’escut del monarca, element que uns operaris han tret aquest dissabte. De fet, la plaça va dur el nom de Joan Carles I fins al 2016, quan el consistori barceloní va decidir recuperar el nom popular que tenia a principis del segle XX.

La líder de Cs a l’Ajuntament, María Luz Guilarte, ha criticat el que considera “més populisme” del govern municipal dels comuns i el PSC i un “atac a l’espai públic i a les institucions democràtiques com la corona”. “Volem més solucions i menys propaganda” davant de l'”afartament” de la ciutadania, ha reclamat a Twitter.

 

Per part del PP, el regidor Óscar Ramírez ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de gastar-se “els diners de tots els barcelonins per celebrar primaveres republicanes” i menysprear “els més de 40 anys de democràcia”. A més, li ha retret que ho faci “en plena crisi econòmica i sanitària”. En un comunicat, ha avançat que els populars preguntaran a la propera Comissió de Cultura de l’Ajuntament per la destinació i el cost i de la retirada de l’emblema borbònic i ha assegurat que Colau fa “aquest tipus de performance per acontentar ERC”. “És el preu a pagar pel suport als pressupostos”, ha afirmat.