Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Asens diu que la postura de Puigdemont amb la sedició és “estranya”: “Mantenir aquest delicte és una amenaça”

|

- Publicitat -

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, opina que el posicionament del president Carles Puigdemont sobre la reforma de la sedició és “estrany“. “Del que es tracta és de modificar un delicte anacrònic que no és propi d’un Codi Penal democràtic. Crec que tots els demòcrates hauríem de voler tenir un Codi Penal més democràtic, que estigui a l’altura dels estàndards europeus”, ha defensat aquest dilluns al matí en una entrevista a SER Catalunya. Asens ha insistit que cal eliminar aquest tipus penal “tal com està configurat”. “Si al president Puigdemont no li agrada que es desactivi, és el seu problema”, ha afirmat.

Publicitat

Asens ha remarcat que “mantenir aquest delicte és una amenaça” i ha apuntat que no afecta només a l’independentisme. “Això no afecta una persona, afecta la salut democràtica, el dret de protesta”, ha argumentat, i ha apuntat que la sedició també suposa una amenaça per a “activistes de la PAH” o “sindicalistes”.

“La reforma no arribarà abans que els pressupostos”, ha assegurat Asens, que ha remarcat que “són debats que tracten sobre qüestions molt diferents”. Tanmateix, el president de la formació lila al Congrés ha defensat que la modificació de la sedició “ha d’arribar al més aviat possible”.

El president d’Unides Podem al Congrés ha opinat que la proposta del PSOE de rebaixar les penes a la meitat “fa curt”. “El debat no és tant sobre les penes sinó sobre què és sedició“, ha dit, i deixar “molt clara” l’exigència “d’ús d’armes i de violència”. Asens ha dit que el que seria “ideal” és que es “derogués”, però que amb l’actual correlació de forces al Congrés la proposta de reformar-lo és la que pot aconseguir sumar als socialistes.

Et pot interessar  Asens admet que veu "difícil, però no impossible" aprovar una amnistia al Congrés abans de la investidura de Sánchez

Asens també ha criticat que el PP s’hagi despenjat a últim moment de la renovació del CGPJ i ha afirmat que és un “partit amb ADN predemocràtic”. El president d’Unides Podem al Congrés ha defensat modificar les majories necessàries per renovar l’òrgan i ha dit que la seva fórmula impediria que en un futur PP i Vox poguessin fer-ho ells sols, ja que el seu plantejament és que hi hagi de participar “la meitat dels grups” de la cambra baixa.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió