Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Artadi critica l’enduriment de posicions del Gobierno: “Ens sembla que no va en camí de voler resoldre el conflicte”

La vicepresidenta de JuntsxCatalunya ha donat suport a Roger Torrent arran de la citació i ha afirmat “que la repressió no s’atura”. Artadi ha condemnat l’actitud de no resolució del conflicte del Gobierno

Redacció
Redacció 26/07/2021
La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi en roda de premsa

La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha qüestionat que “s’hagi de donar dos anys de marge a la taula de diàleg entre el Gobierno i la Generalitat”, atès que considera que li ha semblat que el Gobierno no té una voluntat de resoldre el conflicte polític. Artadi ha mencionat “actitud de supèrbia i arrogància” d’Isabel Rodríguez, ja que ha considerat de desafortunades les declaracions de la portaveu del Gobierno en què preguntava de manera burleta quines lliçons havia après l’independentisme.

Artadi ha explicat que l’estat espanyol “està rebent lliçons de democràcia d’Europa, de manera continuada” per respondre la provocació de Rodríguez. Altrament ha donat suport a Roger Torrent arran de la citació per investigar si ha comès un delicte de desobediència i ha afirmat que és “una evidència més que la repressió no s’atura”. A més a més, ha aprofitat la roda de premsa per notificar que “Puigneró, Ciuró i Geis preveuen renunciar a l’acta de diputat de JxCat al Parlament per centrar-se en el Govern”, ja que així es facilitarà que es puguin centrar en les seves responsabilitats en el govern i alhora permetrà que entrin tres diputats més de Junts que puguin reforçar el grup parlamentari.

Aquesta declaració demostra un canvi de posicionament de JuntsxCatalunya que ha expressat les seves reticències amb el fet de mantenir durant dos anys la taula de diàleg i expressa un cert qüestionament de les declaracions de Marta Vilalta. Finalment, la vicepresidenta de Junts ha fet una valoració del fet que Pere Aragonès no assisteixi a la conferència de presidents prevista pel 30 de juliol: “Per anar-hi a fer fotos crec que no cal”. Sens dubte, aquesta afirmació no ha deixat espai per l’ambigüitat.