Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Artadi afirma que “l’exili és el millor camí per seguir lluitant per la independència”

La vicepresidenta de Junts ha acusat Pedro Sánchez de mentir sobre la taula de diàleg i a les institucions europees. També ha criticat a Colau pels aldarulls del cap de setmana i n’ha demanat la dimissió

Redacció 27/09/2021

Artadi ha fet una roda de premsa dilluns 27 de setembre per comentar la resolució de la detenció de Carles Puigdemont. La vicepresidenta de Junts ha celebrat que la resolució de la retenció ha succeït en qüestió d’hores i ha situat les institucions italianes en el mateix marc que Alemanya, Dinamarca, Bèlgica, Suïssa, França i Regne Unit.

Ha denunciat que hi ha una diferència significativa entre la Justícia Europea i l’Estat espanyol “demofòbic”, que empresona per les idees i que “ha tingut presos polítics” i “té exiliats polítics”. Així ha acusat l’Estat de mentir obertament al Tribunal General de la Unió Europea i ha afirmat que això repercutirà amb el trencament del principi de confiança mútua.

Segons Artadi, l’intent de detenció de Puigdemont ha destapat “les intencions de Sánchez” i ha lamentat que hi ha “una manca de voluntat política de resolució del conflicte català”. La vicepresidenta de Junts ha destacat que amb l’arrest de Puigdemont l’opinió pública internacional de la taula de diàleg ha canviat.

D’aquesta manera, ha acusat Pedro Sánchez de no tenir prou coratge per afrontar de cara el conflicte català i ha afirmat que està intentant cronificant-lo perquè “es vagi apagant”.

Com a resposta a la detenció fallida de Puigdemont ha demanat la compareixença del ministre d’Interior per conèixer quin paper hi ha tingut l’Estat i quins recursos públics s’han destinat en la detenció fallida de Puigdemont. També ha comentat la taula que l’ha titllat de ser “entre socis parlamentaris de Madrid”.

Els aldarulls de les festes de la Mercè
La vicepresidenta de Junts ha lamentat que l’alcaldessa de Barcelona “s’hagi expulsat la responsabilitat” perquè n’és la màxima responsable. Ha afirmat que van fallar els protocols, la prevenció i els dispositius “perquè estan completament superats i amb una ciutat descontrolada”.

Elsa Artadi ha demanat la reprovació d’Ada Colau, Jaume Collboni, Albert Batlle (responsable de seguretat), Jordi Martí Grau (responsable de les Festes de la Mercè). Ha dit que les xifres de seguretat són “esfereïdores”, i ha assegurat que estan sent similars o pitjors que les dades que teníem en l’etapa preolímpica, ja que ha considerat que han passat de ser de la setena preocupació a ser la primera.

Artadi els ha culpat del que ha succeït “aquest cap de setmana” i ha afirmat que “no prenen decisions ni assumeixen responsabilitats”. Per això, n’ha demanat la dimissió. “Són només figurants en l’escena barcelonina, mentre la ciutat es va degradant” ha reblat.