Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Arran Pla i Urgell convoca una concentració a la UdL contra la repressió de l’estat als 6 militants detinguts

La protesta està prevista pel pròxim dissabte, 11 de febrer, a les 19 hores de la tarda, davant el Rectorat de la Universitat de Lleida

Maria Garcia 10/02/2023
Foto: @Arranplaiurgell / Twitter

L’Assemblea juvenil del Pla i l’Urgell, Arran Pla i Urgell, convoca una concentració de protesta contra la repressió que 6 dels seus militants han patit a mans de la justícia i la policia espanyoles, després que aquesta els detingués acusant-los de diversos delictes, entre ells pertànyer a una organització criminal. Les persones represaliades van quedar en llibertat amb càrrecs, tot i que la policia espanyola encara reclamava ordres d’entrada i registre als seus domicilis, que finalment el tribunal no va acceptar. La protesta està prevista pel pròxim dissabte, 11 de febrer, a les 19 hores de la tarda, davant el Rectorat de la Universitat de Lleida.

La detenció de les militants d’Arran “evidencia altre cop la persecució política i policial que busca criminalitzar el jovent organitzat”, exposa Arran; malgrat haver quedat en llibertat, subratllen que “això tan sols acaba de començar” i, per aquest motiu, criden a mobilitzar-se. “Demostrem a l’Estat espanyol i les forces policials que contra els seus cops repressius, trobaran un moviment popular fort i organitzat, escampant la solidaritat arreu dels Països Catalans”, han expressat a Twitter. Durant el passat dijous, 9 de febrer, desenes de persones van concentrar-se a les portes dels Jutjats de Lleida per tal de donar suport a les persones detingudes i protestar contra la repressió que l’estat espanyol exerceix envers el jovent organitzat i dissident de l’esquerra independentista.

L’organització també critica que la policia espanyola, que feia més d’1 any que investigava els militants d’Arran, mai va fer-los arribar cap avís respecte a l’obertura d’un procés judicial, així com la “barbaritat de recursos” que l’estat espanyol ha destinat al seu aparell repressiu.