Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

Arran Pla i Urgell convoca una concentració a la UdL contra la repressió de l’estat als 6 militants detinguts

|

- Publicitat -

L’Assemblea juvenil del Pla i l’Urgell, Arran Pla i Urgell, convoca una concentració de protesta contra la repressió que 6 dels seus militants han patit a mans de la justícia i la policia espanyoles, després que aquesta els detingués acusant-los de diversos delictes, entre ells pertànyer a una organització criminal. Les persones represaliades van quedar en llibertat amb càrrecs, tot i que la policia espanyola encara reclamava ordres d’entrada i registre als seus domicilis, que finalment el tribunal no va acceptar. La protesta està prevista pel pròxim dissabte, 11 de febrer, a les 19 hores de la tarda, davant el Rectorat de la Universitat de Lleida.

La detenció de les militants d’Arran “evidencia altre cop la persecució política i policial que busca criminalitzar el jovent organitzat”, exposa Arran; malgrat haver quedat en llibertat, subratllen que “això tan sols acaba de començar” i, per aquest motiu, criden a mobilitzar-se. “Demostrem a l’Estat espanyol i les forces policials que contra els seus cops repressius, trobaran un moviment popular fort i organitzat, escampant la solidaritat arreu dels Països Catalans”, han expressat a Twitter. Durant el passat dijous, 9 de febrer, desenes de persones van concentrar-se a les portes dels Jutjats de Lleida per tal de donar suport a les persones detingudes i protestar contra la repressió que l’estat espanyol exerceix envers el jovent organitzat i dissident de l’esquerra independentista.

Publicitat

L’organització també critica que la policia espanyola, que feia més d’1 any que investigava els militants d’Arran, mai va fer-los arribar cap avís respecte a l’obertura d’un procés judicial, així com la “barbaritat de recursos” que l’estat espanyol ha destinat al seu aparell repressiu.

Et pot interessar  Juvillà troba "kafkià" que se'l condemni pels llaços grocs i anuncia recurs al Constitucional
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut