Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Aragonès veu la preocupació dels relators de l’ONU per la repressió contra ERC com una mostra que “el conflicte polític perviu”

El president vol implicar tothom en la recerca de les fórmules per resoldre el conflicte polític amb l'Estat

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha valorat l’escrit que cinc relators de l’ONU han fet mostrant la seva “preocupació” per les denúncies d’ERC de “represàlies” de l’Estat al partit republicà.

Publicitat

Durant la sessió de control del ple, i en resposta a una pregunta precisament d’Esquerra, Aragonès ha considerat que aquest pronunciament “és una mostra més que el conflicte polític, una de les conseqüències del qual és l’actuació repressiva d’institucions de l’Estat, no ha desaparegut, que perviu”.

Filtracions interessades a la premsa

A més de denunciar les “filtracions interessades” que darrerament apareixen a la premsa sobre sumaris secrets que investiguen alguns episodis derivats del procés i de l’octubre de 2017, Aragonès ha demanat seguir “actuant contra la repressió” després de fer-se públic l’escrit dels cinc relators de l’ONU.

I és que recentment han circulat informacions que atribueixen el disseny i gestió del Tsunami Democràtic a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i a altres càrrecs d’ERC, segons una informació publicada per ‘El Confidencial’.

Per tot plegat, Aragonès ha fet una crida a “plantar cara” i “fer propostes que permetin abandonar a l’Estat aquesta actitud repressiva”. Així mateix, ha demanat “entendre que aquesta repressió és la conseqüència d’un conflicte polític que existeix, i que s’ha de resoldre”. “Per això ho volem resoldre implicant tothom, independentment de la seva opinió sobre la independència de Catalunya; i per això proposem l’acord de claredat“, ha reblat, tot refermant la seva aposta per la negociació amb l’Estat.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió