Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Aragonès reivindica “l’oportunitat” que suposa el MWC per a Catalunya: “Ens situa al centre de l’economia digital”

Aragonès també s’ha mostrat “convençut” que l’edició d’enguany recuperarà la “vitalitat i energia” que tenia l’esdeveniment abans de la pandèmia

Redacció 27/02/2023
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a l'estand de Catalunya del MWC23 Data de publicació: dilluns 27 de febrer del 2023, 12:51 Localització: L'Hospitalet de Llobregat Autor: Pau Venteo

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat un dels encarregats d’inaugurar l’última edició del Mobile World Congress, que se celebrarà a la Fira de Barcelona fins al pròxim dijous, 2 de març. La fira enguany rebrà prop de 80.000 visitants provinents de 200 països diferents, en la que és l’edició de “la recuperació i de mirar cap al futur”, tal com va apuntar el conseller Roger Torrent pocs dies abans del tret de sortida de l’esdeveniment.

Durant la inauguració de l’acte, on Aragonès ha coincidit amb el president espanyol, Pedro Sánchez, i el rei espanyol, Felip VI, el cap de l’executiu català ha reivindicat “l’oportunitat” que suposa el Mobile World Congress per a Catalunya. “Ens situa al centre de l’economia digital”, ha remarcat des de l’estand de Catalunya, on ha tingut lloc la inauguració. Aragonès també s’ha mostrat “convençut” que l’edició d’enguany recuperarà la “vitalitat i energia” que tenia l’esdeveniment abans de la pandèmia.

El president ha assegurat que l’executiu aprofitarà la fira de tecnologia mòbil per captar “nous projectes, noves inversions i noves aliances” per generar llocs de treball. “Quan som capaços d’alinear tot l’esperit emprenedor de les empreses, quan hi posem l’ingredient del talent extraordinari, la capacitat d’innovació dels centres de recerca de Catalunya (…) i la voluntat transformadora de les institucions, aquest país i les oportunitats per a la nostra ciutadania esdevenen imparables”, ha expressat Aragonès, segons recull l’ACN.

Aragonès també ha recordat que enguany el Govern promou la participació de més de 100 empreses al MWC, un 20% més que en l’edició anterior, i ha assenyalat que les companyies que en els últims anys han anat al congrés de la mà de la Generalitat han doblat la facturació i han augmentat un 38% els llocs de treball. El percentatge és encara més elevat en el cas de les start-ups que participen en el 4YFN. “D’aquí la importància del MWC, no només per l’impacte que té durant els dies que se celebra, sinó també pel que genera al llarg de tot l’any, és molt i molt positiu”, ha remarcat Aragonès.

Finalment, el president de la Generalitat ha tret pit que l’ecosistema d’empreses digitals de Catalunya “està en clara expansió”, xifrant en un 15% el creixement del nombre de companyies del sector durant el darrer any, fins a més de 22.000, que facturen més de 30.000 milions d’euros -l’equivalent al 12,4% del PIB català- i ocupen 183.000 persones. “És un dels sectors estructurals de l’economia catalana”, ha sentenciat Aragonès.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha defensat la voluntat del Govern d’utilitzar el MWC com a “plataforma” per explicar la feina que duu a terme l’executiu i ha assenyalat el projecte AINA com un “element clau”. “Tenim l’obligació d’explicar que el que volem és que el català guanyi impuls i sigui present arreu”, ha subratllat Torrent.