Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Aragonès proposa una “aliança de país” per reclamar el traspàs de Rodalies i les inversions necessàries a l’Estat

El president demana treballar "a partir del 29 de maig" amb administracions, agents socioeconòmics i entitats

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha proposat articular una “aliança de país” entre administracions, agents socioeconòmics i entitats de la societat civil per exigir al govern espanyol el traspàs de Rodalies de Catalunya i les inversions necessàries al servei. En un article publicat aquest dissabte al diari ‘Ara’, Aragonès planteja posar en marxa aquest front comú “a partir del 29 de maig”: “Malgrat que no hauria de ser així, deixem passar les eleccions municipals si això ha de facilitar el consens”.

Publicitat

Per al cap del Govern, cal “persistir, persistir i persistir” fins que s’aconsegueixi aquesta històrica reivindicació i per això demana fer-ho “amb tota la decisió i amb una sola veu”. La incidència d’aquesta setmana a Gavà (Baix Llobregat), que ha deixat afectada la línia R2 però també diverses línies regionals, forma part de “la normalitat quotidiana que malauradament pateixen cada dia milers de ciutadans”, ha lamentat Aragonès, que ha denunciat que el servei de Rodalies “no és fiable” sinó “del tot deficient”.

“En els quatre primers mesos de l’any només hi ha hagut vint-i-dos dies sense incidències tècniques”, ha resumit. Tot plegat fa de Rodalies “un servei vergonyós que fa perdre qualitat de vida a la ciutadania, que resta competitivitat a l’economia i que no afavoreix el foment del transport públic i sostenible, del tot determinant per combatre el canvi climàtic”. És per això que ha exigit inversions a l’Estat, al qui ha acusat d’haver “abandonat” Rodalies.

“No és que no es construeixin noves línies per fer arribar el servei arreu, connectar millor el país i oferir noves oportunitats a la ciutadania –que és del tot imprescindible–; és que, a sobre, durant dècades no s’han cuidat les infraestructures instal·lades, i s’han deixat deteriorar de forma sistemàtica”, ha argumentat.

Et pot interessar  FOTOGALERIA | Com sardines en llauna: La vistosa protesta contra la gestió de Rodalies 

A més, ha recordat que “fa temps” que des de Catalunya es reclama poder gestionar el servei i que hi ha “experiència acreditada amb una xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat eficient i que ofereix un molt bon servei” als ciutadans, que veu “farts de disculpes que sonen a excuses”. “Volen solucions. Necessiten solucions. I les necessiten de forma immediata”, ha conclòs Aragonès.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió