Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Aragonès creu que les acusacions de Sánchez a Torra de judicialitzar el conflicte català “no són acceptables”

Retreu al president espanyol que ho digui just quan fa tres anys dels escorcolls al Departament d’Economia

Avatar
Agències 21/09/2020
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dilluns que les declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, acusant el president de la Generalitat, Quim Torra, de judicialitzar el conflicte polític català “no són acceptables” i ha subratllat que qui acusa és la Fiscalia, que depèn de l’executiu de Sánchez. “Ara sembla que diu no la controla tant”, ha comentat a Ràdio 4 Aragonès, que ha recordat que fa un any en campanya electoral va deixar clar que depenia de l’executiu.

Pel vicepresident, que també ha criticat Sánchez que fes aquestes afirmacions just quan s’han complert tres anys dels escorcolls al Departament d’Economia, si l’Estat vol resoldre el conflicte polític “ha de fer molts més esforços”.
Sobre la resposta del president de la Generalitat, que aquest diumenge va dir a Sánchez que era “un tros quòniam”, Aragonès ha restat importància a la crítica i ha dit que és una expressió de “les més suaus” que ha escoltat darrerament en política.

Segons el vicepresident de la Generalitat, cal que Sánchez demostri que vol resoldre el conflicte polític català i ho situï com una “prioritat”. En aquest sentit, ha criticat al PSOE un “excés de tacticisme a curt” i que “només pensa a quinze dies vista”. Per Aragonès, cal començar “desjudicialitzant” i “corregir” la política duta a terme per l’anterior govern de Mariano Rajoy, que “va fer que jutges i fiscals responguessin a un reclam polític”. “Això s’ha de corregir, calen passos clars”, ha dit.