Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Aragonès agraeix a les institucions europees la implicació en la investigació del ‘Catalangate’

Aragonès ha fet un discurs davant dels representants de les institucions europees a Barcelona, en el qual ha agraït "l'oportunitat" de denunciar la "vulneració" de drets patida arran del 'Catalangate'

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el marc de la Diada d’Europa, ha celebrat el recent informe que el comitè sobre Pegasus de l’Eurocambra ha elaborat per abordar el ‘Catalangate’, el cas d’espionatge perpetrat per part de l’Estat espanyol contra l’independentisme. Aragonès ha fet un discurs davant dels representants de les institucions europees a Barcelona, en el qual ha volgut agrair-los “l’oportunitat” de denunciar la “vulneració” de drets patida per les víctimes del ‘Catalangate’, tot insistint que “no és un cas tancat”.

“Les institucions europees, en el marc institucional europeu, ens han ofert sempre un camí per enfortir els drets individuals i les condicions de vida col·lectiva, i volem agrair al Parlament Europeu que hagi aprovat aquest informe”, ha dit Aragonès durant el discurs. El president ha defensat també “l’europeisme de la societat catalana” i el seu “compromís democràtic”, remarcant que Catalunya vol ser un “soci fiable” de la Unió Europea. De fet, en aquest punt del discurs ha destacat que una de les “prioritats” del seu executiu ha estat “reforçar i enfortir la interlocució directa amb els màxims representants europeus”.

Publicitat

“Europa és el nostre espai natural d’acció política”, ha dit Aragonès, que ha destacat que la interlocució amb les institucions és “vital” per poder “fer sentir la veu de Catalunya” a Brussel·les. El Govern, recentment, ha iniciat les tasques per crear un cos especialitzat en acció exterior i la Unió Europea, amb el qual pretén avançar en la professionalització del personal encarregat de la política d’internacionalització i, així, “fer un pas endavant” en la projecció internacional de Catalunya.

Et pot interessar  Aragonès, contundent contra "la comèdia i la cortina de fum" de Sánchez: "És una frivolitat absoluta"

Per la seva banda, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha dit que és impossible imaginar el futur d’Europa “sense parlar de drets humans i de democràcia”. En referència a l’informe sobre Pegasus, ha dit que és “inacceptable que en una suposada democràcia es violin drets fonamentals a través de l’espionatge massiu”. “No només ho diem nosaltres, també ho diu el Parlament Europeu”, ha afegit Serret.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut