Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Crear un cos especialitzat en acció exterior i la Unió Europea, el nou projecte del Govern per avançar en la projecció internacional de Catalunya

L'executiu català defensa que tenir un cos especialitzat en afers exteriors permetrà "garantir que l'acció exterior catalana es planifica i s'executa de la manera més eficaç i eficient"

|

- Publicitat -

El Govern s’ha posat en marxa i ha iniciat les tasques per crear un cos especialitzat en acció exterior i la Unió Europea, amb el qual pretén avançar en la professionalització del personal encarregat de la política d’internacionalització i, així, “fer un pas endavant” en la projecció internacional de Catalunya i impulsar les relacions amb altres governs i organismes internacionals. El projecte, que encara està en les fases més inicials per crear una llei, “permetrà definir els requisits professionals que diferenciïn els professionals encarregats de l’acció exterior de la resta i dotar-los d’un caràcter especialitzat”, tal com apunta el Govern.

Aquest nou cos és un projecte de llei del Govern que haurà de ser aprovat al Parlament. Els primers passos els ha de fer el departament d’Acció Exterior i UE, redactant l’avantprojecte de llei, que després passarà un procés participatiu. Posteriorment, el Govern ha d’aprovar l’avantprojecte i es tramitarà al Parlament. L’executiu català defensa que tenir un cos especialitzat en afers exteriors, el qual no existeix ara per ara, permetrà “garantir que l’acció exterior catalana es planifica i s’executa de la manera més eficaç i eficient, amb la voluntat de generar el màxim impacte positiu per als interessos del país”. El personal d’aquest cos se seleccionarà a través de convocatòries específiques i l’impacte pressupostari dependrà de l’avaluació del personal necessari, apunta el Govern.

Publicitat

El nou cos té com a objectius reforçar la projecció i influència de Catalunya a l’exterior i facilitar la promoció dels interessos i les polítiques de la Generalitat al món; garantir que l’administració pública té personal preparat i amb coneixements i aptituds específiques en matèria exterior; la disposició d’eines necessàries per convocar llocs de treball amb els requisits específics que donin resposta a les necessitats del Govern en l’àmbit internacional; l’atracció i retenció de talent i disposar a tots els departaments de personal expert en matèria internacional.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut