Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Aquests són els delictes pels quals hauran de respondre els líders de Vox

La meitat de la cúpula de Vox a Catalunya està imputada per delictes d’odi i està sent investigada per revelació de secrets. En concret s’ha acusat als membres de la […]

Redacció
Redacció 13/04/2019
El cap de llista de Vox per Barcelona a les eleccions espanyoles, Ignacio Garriga (dreta), durant un míting a Badalona / ACN

La meitat de la cúpula de Vox a Catalunya està imputada per delictes d’odi i està sent investigada per revelació de secrets. En concret s’ha acusat als membres de la jerarquia de Vox que van formar part de Plataforma per Catalunya, segons informa Crònica Global.

El 9 d’abril, un jutjat de Reus va dictaminar l’obertura d’un judici oral per presumpta incitació a l’odi, hostilitat, discriminació, i/o violència arran d’una querella que va presentar Iniciativa per Catalunya i l’associació per la convivència Watani el 2015.

Mónica Lora, futura alcaldable de Vox a Mataró i Ignació Mulleras, exregidor de Plataforma per Catalunya a Olot consten entre els imputats. El procediment se suma a un altre per revelació de secrets que porta el jutjat de Vic i en el qual estan imputades les dues persones ja citades i el cosí d’Ignacio Garriga, cap de llista a Catalunya a les eleccions del 28-A.

Els militants de Vox encausats són antics càrrecs de Plataforma per Catalunya que es van integrar als diferents comitès de Vox a Catalunya, segons han publicat El Nacional i Crónica Global.