Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Aquestes són les institucions espanyoles patrocinades per JTI

La tabaquera internacional neteja el seu fum als museus del regne

|

- Publicitat -

El dia 22 de març d’aquest mateix any, la crítica d’art Elena Vozmediano va publicar a El Cultural el reportatge “Lobos con piel de mecenas” que ha posat al descobert les relacions de Japan Inernational Tabaco amb les principals institucions culturals de l’Estat.

Publicitat

La periodista Elena Vozmediano ha denunciat amb un extens reportatge a El Cultural la relació de l’empresa de tabac japonesa JTI amb el Museo del Prado, el Museo Thyssen Boremiza, el Teatro Real, el Tenerife Espacio de las Artes i el Centro Atlántico de Arte Moderno. La multinacional hauria patrocinat diferents exposicions en tots aquests centres. Entre elles per exemple: Manet, Degas, los impresionistas y la fotografía al Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Alhora que va patrocinar l’exposició Monet/Boudin amb 80.000 euros.

El Comité National contre le Tabaquisme de França hauria qualificat aquestes accions com a blanquejament moral. Alhora que l’Organització Mundial de la Salud recomana prohibir aquesta mena de patrocinis. Aquesta notícia arriba en el moment que diferents museus del món anglosaxó han declinat el patrocinis de la família Sackler, farmacèutics distribuïdors de l’opiaci OxyContin. Un calmant que es prescriu als EUA i està causant una epidèmia d’addiccions i sobredosis.

Publicitat

Més notícies

Opinió