Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Aquestes són les institucions espanyoles patrocinades per JTI

El dia 22 de març d’aquest mateix any, la crítica d’art Elena Vozmediano va publicar a El Cultural el reportatge “Lobos con piel de mecenas” que ha posat al descobert […]

Joan Vila i Boix 09/04/2019
Museu del Prado / Wikipedia

El dia 22 de març d’aquest mateix any, la crítica d’art Elena Vozmediano va publicar a El Cultural el reportatge “Lobos con piel de mecenas” que ha posat al descobert les relacions de Japan Inernational Tabaco amb les principals institucions culturals de l’Estat.

La periodista Elena Vozmediano ha denunciat amb un extens reportatge a El Cultural la relació de l’empresa de tabac japonesa JTI amb el Museo del Prado, el Museo Thyssen Boremiza, el Teatro Real, el Tenerife Espacio de las Artes i el Centro Atlántico de Arte Moderno. La multinacional hauria patrocinat diferents exposicions en tots aquests centres. Entre elles per exemple: Manet, Degas, los impresionistas y la fotografía al Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Alhora que va patrocinar l’exposició Monet/Boudin amb 80.000 euros.

El Comité National contre le Tabaquisme de França hauria qualificat aquestes accions com a blanquejament moral. Alhora que l’Organització Mundial de la Salud recomana prohibir aquesta mena de patrocinis. Aquesta notícia arriba en el moment que diferents museus del món anglosaxó han declinat el patrocinis de la família Sackler, farmacèutics distribuïdors de l’opiaci OxyContin. Un calmant que es prescriu als EUA i està causant una epidèmia d’addiccions i sobredosis.