Dimecres, 8 d'Abril de 2020 - Edició 622
La República

Ada Colau prepara el seu futur un cop acabi el seu mandat amb un càrrec internacional

Ha estat nomenada enviada especial per la relació de les ciutats amb les Nacions Unides

Avatar
Agències 15/11/2019
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la intervenció al congrés mundial de CGLU, a Durban (Sud-Àfrica) el 15 de novembre del 2019. Pla americà. (Horitzontal)

Un càrrec internacional vinculat a l’ONU semblant al que va tenir Joan Clos és la seva sortida esperada

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assumit aquest divendres i per als propers tres anys el càrrec d’enviada especial per la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides. El congrés mundial de CGLU (Ciutats i Governs Locals Units), la principal xarxa mundial de ciutats, ha tancat l’Assemblea General de Durban, a Sud-Àfrica, consolidant el paper de Barcelona, que segueix compromesa amb l’estructura de direcció de l’organització i reforça el seu rol amb l’encàrrec de liderar les relacions amb Nacions Unides a través de l’alcaldessa de la capital catalana. Barcelona manté també la seu permanent de l’organització, que opera des del carrer Avinyó. CGLU agrupa més de 250.000 governs locals, metropolitans i regionals de 140 països.

Colau s’ha felicitat pel fet que s’hagi aconseguit una candidatura de consens, geogràficament equilibrada, i que amplia la presència de dones. “Avui, les ciutats sortim més fortes d’aquest congrés”, ha dit en la seva intervenció en el principal òrgan de representació de la xarxa.

 

 

 

 

 

Relacionats