Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Acusaran les àvies del Pla de l’Estany de terrorisme?

El 'Defensor del Paciente' creu que van ser obligades a tallar la carretera

|

- Publicitat -

La presidenta de l’associació ‘Defensor del Paciente’, Carmen Flores, ha traslladat al fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, el cas d’un grup d’ancians de la residència Llorens Pressegué de L’Estany (Barcelona) que van tallar una carretera per l’aniversari de l’1 d’octubre malgrat anar en cadira de rodes perquè veu “un risc evident per a ells”.

Publicitat

En el missatge, recollit per Europa Press, Flores ha considerat que l’acció és un cas d'”abús de poder i confiança, a part de falta d’humanitat i respecte als majors” del personal de la residència, per la qual cosa ho considera un presumpte delicte, i ha afegit que desconeix si va haver-hi consentiment escrit dels ancians i els familiars.

El director de la residència, Xavier Llorens, ha observat que no hi havia cap risc perquè “és una carretera que no és transitada” i en l’estona que va durar l’acció només va passar un camió, que va estar cinc minuts parat i va fer la foto que va permetre conèixer la protesta a les xarxes socials, i va ser una decisió lliure d’aquestes persones majors.

“Va ser una iniciativa 100% d’un grup d’ancianes. Elles mateixes, l’1 d’octubre passat van exercir el seu vot” i van decidir sumar-se a les protestes de dilluns a Catalunya tallant aquest carrer”, ha relatat en declaracions a Europa Press.

En la imatge, que va publicar un usuari de Twitter, apareix una vintena d’ancians asseguts en cadires de rodes i cadires a una carretera buida, i a prop un grup de treballadors que supervisa la situació.

Donades les represàlies a diferents activistes dels CDR per les protestes de la passada tardor, així com les declaracions de Pablo Casado que recollia El Periodico: “Casado cree que la CUP ya se puede ilegalizar por alentar la violencia”. No seria estrany que si la Fiscalia no trobés suficients proves per castigar el geriàtric, ho acabés fent pagar a les àvies. D’aquesta manera i partint de la base que tirar avions de paper o menjar pipes davant de la benemèrita és considerat violència. Podríem suposar que les ancianes van cometre actes de terrorisme.

Et pot interessar  L'ANC crida a recuperar "l'esperit d'Urquinaona" aquest Primer d'Octubre
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió