Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

2021. L’Odissea de Catalunya.

|

- Publicitat -

Sembla com si una part de la història de la nostra nació hagi estat oblidada o com si ho haguessin succeït certs fets.

El nostre govern continua amb un cert memorial de greuges a pesar de les manifestacions i actes per la independència com el referèndum de l’1 d’Octubre de 2017 i de la Declaració d’Independència.

Publicitat

Hem patit i patim, repressió policial, judicial i, econòmica. Però resulta que el govern català continua demanant el traspàs a la Generalitat del port de Barcelona, de l’aeroport del Prat i del Consorci de la Zona Franca.

L’espoli fiscal –el dèficit, el desequilibri o com el vulgueu dir- continua i 16.000. milions que Catalunya aporta a Espanya, no tornen! Això succeeix a totes les comunitats autònomes, o què?

A Catalunya hi ha “xiringuitos”, mala gestió econòmica, amiguisme i, portes giratòries… Però el nacionalisme espanyol a Catalunya només ho veu a casa nostra, però no al seu propi mèlic.

El fet, és que els nostres governs dits independentistes o republicans, han estat ineficaços. Han fet un gran engany i/o són uns pusil·lànimes. Qui diu els governs, diu la majoria dels nostres representants polítics i de la societat civil.

No ens han servit de gaire. Perquè després de tots els anys passats, tots els fets i totes les realitats polítiques, econòmiques, judicials i policials. Resulta, que volen tornar a la Declaració de Pedralbes de novembre de 2018!

I aquí tenim el fum, fum, fum. Perquè ves a saber quin ha estat o serà el diàleg efectiu. I quines han estat o seran les propostes polítiques per part del govern o nacionalisme espanyol. I què entenen pel marc de seguretat jurídica? Perquè si és la Constitució. Ni referèndum, ni res!

El nacionalisme espanyol, des de el PSOE al PP, només venen pluges de milions. Falses promeses de nous finançaments –que només podrien ser almoines al existir un espoli fiscal-. Mentides de reformes fiscals -perquè suposarien la supressió de 15 imposts de La Generalitat- i, continuació de promeses de millores de l’aeroport de Barcelona, de l’acabament del corredor mediterrani –però continuen afavorint el corredor central- i, inversions en rodalies. Però tot això no és mota xerrameca i pocs fets? Perquè si saben totes aquestes mancances que ja fa anys que duren i de les que parlen i ara semblen tant urgents, a què esperen per a fer-ho?

Catalans! Des de el 10 d’Octubre de 2017 on el govern català va suspendre la independència per negociar amb l’Estat Espanyol. Què punyetes han fet?

Els partidaris de la República Catalana, no tenen altre opció que fer-la efectiva. Només amb aquesta ruptura, tindrem una oportunitat per crear i desenvolupar una nació millor per a tots.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut