Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

#11S Cap conseller d’ERC anirà a la manifestació de la Diada de l’ANC

Els membres republicans del Govern rebutgen ser a la mobilització perquè no volen anar a actes “contra independentistes”

Agències 06/09/2022
Pla conjunt del president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat dels consellers d'ERC Laura Vilagrà i Roger Torrent dirigint-se al Consell Executiu del 14 de setembre del 2021 (horittzontal)

Cap conseller d’ERC serà present a la manifestació de la Diada organitzada per l’ANC. Segons ha pogut saber l’ACN els membres republicans del Govern rebutgen ser a la manifestació perquè no volen participar en actes “contra independentistes”. D’aquesta manera, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d’Empresa, Roger Torrent; el d’Educació, Josep González-Cambray; la d’Acció Climàtica, Teresa Jordà; la de Cultura, Natàlia Garriga; i la d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, sostenen el mateix argument que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per no anar a la manifestació.

 

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ja va anunciar que no hi seria perquè serà al CECOR per garantir la seguretat de la jornada.

 

Tot i no assistir a la manifestació convocada per l’ANC els consellers han assegurat que sí que participaran a altres actes en motiu de la Diada, com l’ofrena del Govern o l’acte institucional, entre altres.

 

A diferència dels representants d’ERC al Govern, tots els consellers de Junts ja van confirmar que sí que serien presents a la mobilització.