Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Vox, sobre la Diada: “Des del 2012 s’ha convertit en una festa excloent, xenòfoba i antiespanyola”

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, ha carregat contra la Diada i ha assegurat que “des del 2012 s’ha convertit en una festa excloent, xenòfoba i […]

Avatar
Agències 11/09/2021

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, ha carregat contra la Diada i ha assegurat que “des del 2012 s’ha convertit en una festa excloent, xenòfoba i antiespanyola”. “L’única finalitat és promocionar la causa separatista. Han convertit l’11 de Setembre en un mite i en una manipulació d’un fet històric”, ha apuntat Garriga en un acte de la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes) a Barcelona. “La seva farsa se sosté a partir d’una divisió artificial entre una Catalunya homogènia formada per un poble virtuós que lluita permanentment contra una Espanya obscura i cruel”, ha recordat el líder de Vox a Catalunya, que ha assegurat però que l’independentisme va a la baixa: “És evident que cada any són menys”.

“Els responsables de la ruïna i de la misèria dels catalans surten avui als carrers perquè la gent continuï confiant en el deliri separatista”, ha criticat Garriga. “Però cada vegada són més els ciutadans que saben que la República Catalana és el projecte egoista d’una elit que només aspira a mantenir els seus privilegis a costa de la pau, unitat, prosperitat i seguretat de tots els catalans”, ha continuat el president del grup parlamentari de Vox. “L’únic ben cert és que Catalunya cada vegada és més pobra, menys pròspera i molt més insegura”, ha reblat Garriga davant els aplaudiments dels assistents a l’acte de Denaes en un cèntric hotel barceloní. El rei Felip VI i els manifestants de la plaça d’Artós, exemples a seguirCoincidint amb la Diada, el president del grup parlamentari de Vox ha volgut lloar també la figura del rei Felip VI i el seu discurs del 3 d’octubre. “Va ser l’única institució que va estar a l’alçada i, per tant, la Corona és la principal garant de l’ordre constitucional i la indissoluble unitat de la nostra nació”, ha corroborat Garriga, que igualment ha volgut agrair la “lluita al carrer” dels constitucionalistes a partir dels fets d’octubre del 2017 i, principalment, la tasca dels manifestants de la plaça d’Artós. “Són l’exemple a seguir”, ha apuntat el president del grup parlamentari de Vox, que tampoc ha desaprofitat l’ocasió per ‘disparar’ contra Cs. “Ha estat la gran decepció per a molts catalans. Va guanyar les eleccions al Parlament després del 155 i no va plantar ni batalla, deixant via lliure al separatisme”, ha lamentat Garriga, que ha posat Vox com l’únic partit capaç de “recuperar Catalunya com a part fonamental d’Espanya”. “El nostre projecte és sense sectarismes, ni imposicions. Es tracta de llibertat i igualtat entre tots els espanyols”, ha reivindicat el president del grup parlamentari de Vox. “Volem que els andalusos, els canaris o els extremenys tornin a sentir aquesta terra com a pròpia i com a part d’Espanya”, ha conclòs Garriga.