Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

USTEC crida el personal laboral dels centres a sumar-se a la vaga i lamenta que sigui “invisible” per a Educació

ACN Barcelona – El sindicat USTEC-STEs (IAC) fa una crida al personal laboral -com són educadors d’educació especial o tècnics d’educació infantil, entre altres- a sumar-se als docents en les […]

Agències 24/05/2022

ACN Barcelona – El sindicat USTEC-STEs (IAC) fa una crida al personal laboral -com són educadors d’educació especial o tècnics d’educació infantil, entre altres- a sumar-se als docents en les properes jornades de vaga convocades, la propera aquest dimecres. El sindicat considera que el personal laboral és “invisible” per al Departament d’Educació i el reivindica com a “imprescindible” per a la comunitat educativa. En una roda de premsa, la portaveu d’USTEC-STEs, Iolanda Segura, ha previst que la vaga d’aquest dimecres tindrà menys seguiment que les anteriors del març sobretot perquè es troben a finals de curs, però ha advertit que la “indignació és la mateixa” i ha demanat “continuar pressionant” davant de la “dinàmica impositiva” de la conselleria.

El personal laboral engloba figures com auxiliars d’educació especial; educadors d’educació especial; tècnics d’educació infantil; integradors socials; fisioterapeutes i audioprotesistes dels serveis educatius; també, educadors, cuiners, netejadores i conserges de llars d’infants gestionades pel departament i el personal laboral docent (no funcionaris).

Després de la vaga d’aquest dimecres, hi ha convocades una aturada de 8 a 10 h el 2 de juny i una última jornada de vaga el 9 de juny, en què també està cridat el personal laboral. Els docents ja es van mobilitzar el març contra les polítiques del conseller Josep Gonzàlez-Cambray i van reprendre les protestes dimarts passat amb una aturada parcial al matí.